Planleggingsmøte på Tjågevatn 18-19 februar 2006.

Jubileumssesongen 2006, Fiskegruppen Backlash 15 år.

Tidspunkt: 18-19/2 2006.
Sted: Hytta til Reidar Tjågevann.
Oppmenn for turen: Reidar og Gunnar.
 

Deltakere: Kai, Morten, Anthony, Kurt, Arnstein, Gunnar, Reidar og Eirik.

 

En støtgruppe bestående av Reidar, er sendt inn til Tjågevann på fredag, slik at et depot med proviant, fremskaffet av kona til Reidar, er sikret. Han, som har invitert fiskegruppa Backlash til planleggingsmøte på hytta si, gjør oppvarming og forberedelser. Vi andre medlemmene rykker inn på lørdag. Etter litt klabb og babb med snøblindhet og dårlig stedsans langs riksveien for enkelte, finner vi tilslutt parkeringsplassen som dessverre er blitt borte i snøen!

Temperaturen er passe vinterlig, og etter det sterke snøfallet den siste tiden, kommer det til å bli en prøvelse å ta seg inn i terrenget. Problemet er å velge riktig utstyr for fremdriften. Valget står mellom truger, ski, snøsccoter, reinsdyr med pulk eller rett og slett på beina. Det ble det siste, som viser seg å bli vanskelig, med knedyp snø.

Vel framme, bærer det rett ut i ettermiddagens pilke-konkurranse. Målet med den er enkelt og greitt og på skikkelig Backlash-vis, "Størst Fisk". Etter en stund er fangsten: Kai 2 stk. abbor (Perca fluvilatilis), Reidar 2 stk. abbor (Perca fluvitalis) og Kurt 1 stk. ørret (Salmo trutta). Senere på kvelden blir det premieutdeling, og jeg kan røpe allerede nå at det stod mellom Kurt og Kai. Kurts ørret veier 0,1243 kilopond, mens en av Kai's abborer er 0,1487 kilopond. Etter nøyaktig kontrollmåling, blir det gitt skikkelig applaus for vinneren Kai. Han mottar premiene: en T-skjorte med inskripsjonen "Årets isfisker 2006" og et digitalt micro kamera, av typen "spy".
 


Etter en perfekt middag, i regi av Reidar,
tusen takk for den, bærer det rett ut i weekendens hovedmeny, planleggingsmøte for jubileums-sesongen 2006. En rekke forslag blir framsatt av alle møtedeltakere, det er to nomineringsgrupper. Hovedturen, som er Jubileumsturen, og turer resten av sesongen. Jeg nevner i fleng:
Hovedtur kan gå til Femundsmarka, Nordreisa elva, Sjoa, Sulitjelma eller Gausdal.
Andre turer kan gå til Gausdal, Sjoa, Røskestadvannet på Hurum, Tisleidalen, Fagerfjell, Rena eller Atna. Etter en voldsom votering, med meningsutvekslinger sprikende i alle retninger, er resultatet som følger:

10. mars, Rolvstangen, oppmann Anthony. Hvor dette målet kammer fra aner ikke jeg, det finnes ikke i nominasjonene.
Fornebu, Bærum kommune. Start ved ITFornebu, følg ganstien ut til den gamle sjøflyhavna og inn i bukta. Neste odde er Rolvstangen.
10-11. juni, Røskestadvannet, oppmann Gunnar. Skogsvann Hurum kommune, ved vei via vinslottet Fuhr mot Klokkarstua.
16-18. juni, Vestre Gausdal, oppmann Arnstein. Gausdal kommune, fjellplatå Vestre Gausdal.
31. juli-6. august, uke 31, jubileumstur til Sjoa, oppmann Morten. Fjellcamp ved Sjoavassdraget.
18-20. august, Tisleidalen, oppmann Kai. Nord-Aurdal kommune, oppkjøring fra Leira i Valdres.
2-3. september, årsavslutning, oppmann Bengt.
Her vil vi slå på stortromma og innta hyttetunet ved Nessjøen med fri-flyt-av-alkohol-festivalen, Backlash Live Band Aid for Africa. Her blir det full fres fra lørdag til søndag. På søndag kveld vil en av de innleide konsulentene vi kommer til å bruke, synge avslutningssangen. Dette for å få oss i den rette stemningen til morgenrushet mandag. Vi har også vært så heldig å frembringe konsulentens gamle band. Så se frem til, Bob Geldof sammen med The Boomtown Rats, fremføre sangen I Don't Like Mondays.

Videre i programmet følger nå den tidligere omtalte premieutdelingen.

Etter den kommer eventuelt på sakslisten.
- Betaling av kontingent innen tidsfristen. Alle er enige i at dette setter kassereren i en vanskelig situasjon, forbedringer må til. Det blir vedtatt å sette bort innkrevingen til det norsk-pakistanske inkassobyrådet, South-East Asian Kick Your Ass in Boiz, som har lånt sitt firma slagord fra en schleger av de Lillos, "vil De ha hull i Hodet eller Kne, he-he-he".
- De nye hjemmesidene til Backlash. Det blir gitt ros fra alle hold, også fra utlandet, for innhold og layout. Det blir en løs diskusjon om innholdet. Alle er fornøyde.
- Presentasjon av de nye Backlash Jubileums T-skjorter. To innleide modeller fra det kjente fritids-modellbyrået Kjekt å Ha, hadde tatt på seg jobben med å posere med de nye Backlash T-skjortene fra prøvekolleksjonen til det franske Designhuset Morteen. De ser flotte ut. Tøytykkelse, trykkvalitet og design på logoene, pris (ca, 100 kr) blir diskutert. Valget er gjort. Modellene liker skjortene så godt at de tilbringer resten av kvelden i disse.

Plutselig og helt uten forvarsel, klokken 18:17, får en av Backlasherne en akutt hallusinasjon. Han ser en ulv gjennom vinduet. Kunne det være et optisk visjon av en flue sittende på vindusglasset, forårsaket av usynkront syn etter prøveglaning av gamle Wickmanns lesebriller? Eller er det en ulv i fåreklær? Det mest sannsynlige er, slik Arnstein uttalte det, "en rev som rasker over isen".

Etter dette stuntet er vi klare for neste punkt i sakslisten.
- Setter man pris disse Backlash konkurransene? Skal vi fortsette med dette? Meningsutveksling: Innsatsen, spekteret og instinktet er det ikke noe feil ved. Det kan være tidkrevende å kjøpe/lage gevinster. Det ble besluttet å fortsette med alle typer kjente (også de rare) konkurranser i regi av Backlash.
- Materiell. Teltplugg-erstatninger, impregnering, tursag og parafinlampe kan kjøpes inn etter behov av materialforvalter (se restriksjoner under). Enkelte ønsker innkjøpt flaggermuslykt!, vedovn, varmeovn, aladinlampe, det blir ikke besluttet å innkjøpe dette! Vår utstyrskoffert er utvidet (av Gunnar) med et feltkjøkken. Alt er klart til bruk. En ny presenning og et tau (type blå) er skaffet tilveie av Kurt. Anonymt er en øks donert av et av medlemmene. Kan dette slagvåpenet ha en skummel fortid, ønsker denne å kvitte seg med et våpen, og derved slette alle spor? Materialforvalteren har oversikt over Backlash sitt løsøre og beregner utgifter til nyanskaffelser. Kasserer (styre) avgjør hvor mye vi har råd til å bruke til dette formål i år.
- Bruk av midler fra kassa. Vi har ikke regler for dette. Hva med:
Øremerkede penger-, ca. 600 kr., til vin/premier ved årsavslutningene, ca. 1500 kr., til hovedturene, til for eksempel leie av hytte og ca. 600 kr., til erstatning av utstyr eller nyanskaffelser pr. år. Dette blir vedtatt.
- Innspill til Web-redaktør. Web-redaktøren ønsker medlemmers innlegg til hjemmesidene til Backlash. Også nominasjoner med tekstforklaring til årsavslutningens diplom utdeling. Sekretæren hevder han ikke har monopol på skriving av referater, og oppfordre alle som ønsker det om å bidra.
- Valg av styre. Gunnar ble foreslått som ny sekretær. Det blir hevdet at dette er det naturlige valg. Dette førte ikke frem. Det sittende styre er gjenvalgt.


Etter dette 9 timers planleggings- og årsmøte, ekstraordinær og ordinær generalforsamling, er alle utslitt. Det blir bare rom for litt prat og forfriskninger før søvnen tar alle.

Under en av mine oppstandelser midt på natta, med litt tissing som gjøremål, hører jeg noen merkelige lyder i hytta. Er det kommet noen ugler inn i pipa, som sitter der og skvaldrer? Lite sannsynlig, da det er fyr i ovnen. Så lurer jeg på om det rett og slett er ugler i mosen, men dette er enda mindre sannsynlig, da denne ligger stivfrossen under en meter snø. Hva er det? Prøver scanning med lommelykt i den bekmørke stua. Da skjønner jeg hvor lydene kommer fra. Neseborene til Kurt vibrerer, og genererer disse uhyggelige UHU lydene. Jeg kommer meg beroliget tilbake til søvn.

Søndagen gryr. Det er en fin vinterdag. Det blir tid til koseprat og kaffedrikking og ganske mye mer pilking. En ny abbor (Perca fluvilatilis) blir gjort til frossenfisk av Morten. Etter dette varter Reidar opp med en av sine kjente bruncher. Det bugner av pålegg, egg og bekken (dette er ikke noe man bruker når man ligger på sykehus) i tykke skiver . Alt skylles ned med mengder av kaffe. Jeg er ikke sulten igjen før på tirsdag (jeg kan skrive dette, da jeg ikke har fått tid til å skrive referatet enda). Etter enda litt mer prat og sosialt samvær kommer oppbruddets time, man må begi seg til bilene og starte ferden hjemover. Men før det: Tusen takk til Reidar, som nok en gang lar Backlash invadere hytta si. Det er flott, og vi er takknemlige. Takk også til alle som kunne delta, og for alle bidragene i møtene. Så ønsker vi oss selv lykke til med Jubileumssesongen 2006.

Måtte både myggen og fisken bite!

 

Med vennlig hilsen
Sekretæren i fiskegruppen Backlash.