Backlash -har vært der:
Steinsjøen Østmarka - 2.juni 2007

 

Oppmann: Arnstein.
Deltakere: Kurt, Bengt, Gunnar, Eirik og Arnstein.

 

Etter å ha lagt bak seg råneturen til Strømstad, og videre naturreservatet på Galtø, hvor man virkelig fikk oppleve hvordan det er å være innvandrer-fisker. Som eksempel på det, kan jeg bare nevne hvordan to av medlemmene i fiskegruppa ble behandlet av en bonde i allemannsrettens hjemland. Etter å ha passert et gjerde, for å forbedre sine posisjoner for fiske, kommer fyren flyende med en høygaffel som våpen, og skriker (jeg kan ikke skrive svensk, men det hørtes slik ut) " Jævla Norrbaggar, fiskfelten er der bårta vid bro'n!!!!" Aldri har gruppens, den yngste Olsen, passert et halvannen-meters høyt råttent gjerde med piggtråd, i en slik fart. Vel på andre siden av gjerdet forsøker Kai med "Gjelder ikke allemannsretten her da? Hvorpå den koselige svensken svarer "Den gjelder bara i vatnet, ni får vada!". Må få legge til at sjøen på stedet var tre meter dyp.

Likeledes må det nevnes hvordan deler av gruppen slet med å kamuflere teltet for overnatting. Dette fordi et norsk fjelltelt ville forsøple det svenske naturreservatlandskapet. Merkelig.

Etter dette er det en befrielse å komme ut i norsk skog (hvor allemannsretten er lovfestet), etter et halvt døgn som innvandrer.

Forberedelsene til turen i Oslos Østmark, går meget greit. Etter flere uker med sammenhengende regn (er vi i Bergen?), tar jeg med meg markepøsen og går ut på trammen hvor jeg bor, kun iført noe klær og tøfler. Herifra plukker jeg 50 mark, kun i konkurranse med noen litt sure gråtrost. Aldri har denne høstingen falt meg så enkel. Værmeldingen for dagen er glimrende, og Kurt og jeg biler fram til parkeringsplassen syd i Østmarka ved Bysetermosen. Her er ventetiden kort før de andre deltakerne innfinner seg.

Fiskekort, sykler og gear blir klargjort, og uten helt å ha registrert det er vi plutselig i gang på turen. Innfarten i marka går greit takket være syklene. Valget av fiskevann er en kvale da det er flere flotte å velge i:
Kjerrmosatjerna,, Skjelbreia, Askevann, Steinsjøen, Kløftetjern, Tonevann og Mosjøen - alle et steinkast fra det kjente utfartstedet Vangen.

Oppmannen, som virkelig har gjort leksa si, velger Steinsjøen. En virkelig perle av et skjønt naturområdet, man får virkelig følelsen av villmark.

Fisket begynner. Følgende fiskeutstyr bli kastet i vannet: tørre og våte fluer, dupp, mark, kroker og blysøkker, sluk spinnere og noe pellets.

Fisket går litt tregt i begynnelsen, dette skyldes nok en litt sur nordavind. Denne dreier etter vært til sørlig varm bris, og fisket går inn i en ny fase.

 

Etter hvert starter en flott stigning i kandidater til Backlashpremien "Størst Ørret 2007". Vi opplever hele tre registreringer i konkurransen. De to første er Kurt og Bengt. Det hele kulminerer tilslutt med Gunnars 360 grams ørret. Totalfangsten for dagen er på hele 651. Jeg kan for kuriositetens skyld nevne at dette er gram.

Tilslutt må denne deilige dagen komme til en slutt, og nedfarten til urbaniserte strøk må begynne. Etter en halvtimes spasertur, fant vi våre sykler urørte, og da er det bare å trille nedover til bilene.

Etter en kort rådslagning vedrørende dagens opplevelser, og forberedelser til neste tur, kommer oppbruddet etter en vellykket dag. Det er ikke opprivende, men foregår heller i melankolske former.

Vi må heller ikke glemme å rette en stor takk til oppmannen, for fremragende planlegning og tilretteleggelse. Selvfølgelig må også alle medvirkende medlemmer nevnes. Det hele gjorde det mulig for alle å nyte dagen.
Takk til alle!

Med vennlig hilsen
Sekretæren i Fiskegruppen Backlash