Backlash i Sjodalen 14-17 aug. 2003

Gapahuk og Lavvo.

Fra og med torsdag 14 aug, kunne Backlash medlemmene møte til ferdig rigget leir i Sjodalen. Gapahuk og vår nye lavvo sto ferdig rigget...men været var ikke det beste.  Kraftig nebør og tøffe vindkast satte både gapahuk og lavvo på en skikkelig prøve og midtstanga i lavvoen fikk seg en ordentelig trøkk. Det var kritisk et øyeblikk inntil vi fant et langt staur til å forsterke stanga med.

Regnet hadde sildret ned i et og et halvt døgn og Sjoa vokste for hver time som gikk...fisket kunne bli vanskelig.

Backlash hadde invitert med en gjest på turen, Bjørn Vestby, som har vært med på tur ved en tidligere anledning. De som ellers var med på turen: Bengt, Kurt, Eirik, Anthony, Arnstein, Morten og Gunnar.

rigget leir.jpg (24768 bytes)

Lavvo og gapahuk ferdig rigget i Sjodalen.

 

Gjestefisker og ørret 670g.jpg (12012 bytes)

Bjørn med sin flotte fangst.

 

 

 

 

 

Fin fisk allerede første kvelden.

Fin Sjoaørret ble landet allerede første kvelden. Det var Bjørn som var den heldige med en fisk på 670g, tatt på wobbler. Det var flere som fikk fisk, men disse var små av størrelse. Det skal også innrømmes at det var vanskelige fiskeforhold i elva. Store vannmasser fører med seg mange slags føde for fisken, noe som ikke er til vår fordel. En annen side av saken, er at store deler av våre vanlige fiskeplasser i området var utilgjengelig på grunn av vannføringen.

På tross av friskt (u)vær klarte Backlash-gutta,  som alltid,  å holde humøret oppe. Gapahuken var selvfølgelig til god hjelp. Her kunne vi sitte tørt og i le for den verste vinden.

Backlash i Sjodalen 03.jpg (22216 bytes)

En glad gjeng.

 

Gunnars ørrett 625g.jpg (25438 bytes)

Årets største ørret !

 

Den største ørreten på turen fanget av Backlash-medlemmene, var denne fisken på 625 gram. Det var Gunnar som var den heldige. Fisken bet på en nymfe og den gikk rett til topps på lista over årets største ørret.

Konkurranse.

Det ble også tid til en konkurranse. Gruppa ble delt inn i to lag der turarrangørene (Morten og Gunnar) deltok som lagledere for hvert sitt lag. De tre andre deltakerne på hvert lag skulle gjennomføre hver sin øvelse i grenene: Sluk , Flue og Mark.

Først ut var "Sluk". I denne øvelsen deltok Anthony og Bjørn for  henholdsvis lag "Morten" og lag "Gunnar". Oppgaven gikk ut på å "sluke" en halvliter på kortest mulig tid. Franskmannen vant overlegent og lag "Morten" kunne notere 10 poeng ( 5 poeng til tapende lag.)

Sluk deltakere.jpg (10704 bytes)

"Sluk" konkurransen.

 

Kurtomfluer.jpg (16288 bytes)

Kurt leter etter "Fluer".

 

Øvelse 2 var "Flue". Her deltok Arnstein og Kurt og oppgaven gikk ut på å fange flest mulig insekter i en plastpose i løpet av 3 minutter. Ingen gode bilder av øvelsen, men til venstre ser vi Kurt lete i buskene etter insekter.

Igjen ble det en knusende seier til lag "Morten" og årsaken til det, var Arnsteins flotte gjennomføring av oppgaven. For, mens Kurt vendte tilbake uten et insekt i posen (han påsto det hadde vært noe der...men det var blitt borte. Hull i posen ???), hadde Arnstein vært en tur i maurtua og forsynt seg.

Siste øvelse var "Mark". Her deltok Bengt og Eirik og oppgaven gikk ut på å finne flest mulig forskjellige markblomster. Det ble en vanskelig oppgave....det var nemlig ingen høysesong for markblomster og når det samtidig var blitt mørkt, var det mye rart som kom inn på dommerbordet fra de to deltakerne.

For å gjøre en lang historie kort, endte denne øvelsen uavgjort. Men, på grunn av lag "Morten's" gode resultater i de to første øvelsene, var resultatet gitt.

Morten, Anthony, Arnstein og Bengt vant hver sin kalde halvliter.

Mark konkurranse.jpg (14006 bytes)

Eirik plukker "Mark"- blomster i mørket.

 

Morten.jpg (13314 bytes)

Morten i gapahuken.

Det ble også tid for en fjelltur for noen av gutta. Lørdag dro Bengt, Arnstein, Eirik, Bjørn og Anthony opp i Veådalen for å prøve å lure fjellørreten på kroken. Bengt så en fin ørret i et fjellvann, men ikke et napp var å få. Gutta var likevel enstemmige i at de hadde hatt en fin dag i fjellheimen.
Lørdag kveld var det tid for bål. Arrangørene hadde brukt mye tid på å sanke tørr ved til denne anledningen og det smaker jo godt med en kald pils i gnistregnet.

Bålstemmning.jpg (10391 bytes)

Arnstein og Eirik nyter en kald en.

Søndag ble leiren rigget ned og alle spor etter Backlash-gutta ble fjernet.

En kort oppsummering: Fin tur med godt frammøte. Nok en gang hadde vi værgudene imot oss men Backlash-gutta lar seg ikke stoppe av slikt. Vi har fått større fangster i Sjoa ved tidligere anledninger, men vi fikk da fisk selv om de fleste var ganske så småfalne.

Takk for turen,

Gunnar

 

Bålstemmning2.jpg (12164 bytes)

Kurt, Anthony, Bjørn og Morten.