Fiskesesongen 2014, åpningstur og sjøørretfiske hos Arnstein på Rossø, fra fredag 4. til søndag 6. april.

                 Rossö  4-6 april 2014.

                               Vi jakter sjøørret på årets første tur.

       Deltakere: Morten, Reidar, Kurt, Bengt, Arnstein,        Gunnar, Tony og Eirik. Oppmann Arnstein.


Under ser du bilder av en del av de fiskene vi ikke fikk denne helgen. Flotte eksemplarer av sjøørret fra den svenske skjærgården. Men, hva gjør vel det når vi har det hyggelig sammen og tilgangen på vått og tørt er på topp ?




I
veren kan merkes på Backlasherne, derfor denne tidlige starten på fiskesesongen. Grytidlig fredag drar Bengt og Eirik ned til den svenske vestkysten for fiskeoppstart. Etter en rask handletur i Strømstad er vi nede ved Galtøysundet. Overrasket blir vi her av de mange grønnkledde fiskerne. 4 stykker står i strømmen og fisker, 6 på land og venter. Det ser ut som de roterer fiskingen. De gjør 10 kast før de overgir plassen til en annen. Vi registrerer også 3 bellyboats lenger inn i sundet. Her nytter det ikke å prøve. Vi setter oss i bilen igjen og kjører til den faste fiskeplassen på Rossø. Her har vi fritt spillerom, og etter hvert dukker også Reidar, Gunnar og Morten opp.

  Morten.


Speilblankt.

Vi får oss en nydelig og deilig fiskedag, men dessverre uten fangst, bare føling og syn på fisken. Utpå ettermiddagen drar vi opp til huset til Arnstein, hvor innehaveren, Kurt og Tony etterhvert dukker opp. Vi får oss en fin kveld med mat og prøvesmaking av den innkjøpte «svenskevinen».


 

 

 

 

 
Smaksprøver.


Testpanelet.



To glade gutter.

Etter frokost lørdag, blir det fisking resten av dagen. Det blir ikke noe fart over fiskingen, ingen fangst, bare registrerte bitt og følinger. Er det for tidlig på sesongen? Tror sjøørretene at det fortsatt er is på sjøen? Er det for kaldt? Mens vi inntar en varm lunsjrett, tilrettelagt av Arnstein, iakttar vi at to fiskekollegaer får hver sin fisk. Disse har til gjengjeld vadet ut til fisken, tilrettelagt fluene inne i munnen på fiskene, etter at de har lurt dem til å gape opp. En form for pilking med flue. Fiskene tror det fortsatt er is.

Legger ved et bilde her, som viser en hodeløs svensk sjøørret i langpanne. Legg merke til at den må plasseres diagonalt i panna. Dette med hensyn til størrelsen. De er der ute i vannet et sted.


En hodeløs svenske..


Tilbake i huset til Arnstein, disker innehaveren opp med en stor muskel fra et tyskt fe (se bilde under).

Det skal vise seg, etter fortæringen av denne, at den er fantastisk mør. Muskelen kan ikke vært brukt av feet, og stekingen har foregått med matematisk nøyaktighet. Verten satt i sofaen under steikingen, og ved hjelp av en sine duppeditter (fyren har jo duppeditter for alt), overvåket han steikingen trådløst. Ved en sentertemperatur på 58,43 grader celsius, ble muskelen satt til hviling. Under fortæringen, kunne man bare se litt strengt på den munnfullen man ønsket, den løsnet uten bruk av kniv. 3,6 kg muskel blir fortært med 6 l «svenskevin», samt et godt krydder (se bilde). Dette er et nydelig måltid. Under den påfølgende kaffen, serverer vert Mathisen Mathisens velsmakende Sloe Gin. Denne medisinen blir bedre og bedre for hvert år. Den smakte så fortreffelig at det ble lavvann i Mathisens beholdning. Håper hun tilgir oss dette, det gikk til en god sak. En fin og lystig kveld.


Krydder !


"Feet"


"Kokken" i arbeid med hovedretten.


Søndagen går med til mye skravling, og litt støvsuging av residensen. Ut på ettermiddagen drar vi hjemover. Vi takker alle Arnstein for nok en gang å motta fiskegruppen Backlash til sjøørretfiske i den svenske skjærgården.

Med vennlig hilsen

Eirik.

 

 


Her ser du enda fler av de fiskene vi ikke fikk.