Rossö  11-13 mai 2012.

6 x Backlash jakter sjøørret på årets første tur.
Morten , Eirik , Arnstein, Kurt, Kai og Gunnar

Fredag 11 mai startet årets første samling på hytta til Arnstein. Det var tid for sjøørretjakt !
Først på plass var Eirik og Kurt. Siden hytteeieren skulle komme senere på dagen, dro de innom en tidligere fiskeplass, sundet til Galtö, for å prøve fiskelykken. Det var her Morten og undertegnede traff dem en liten stund senere og da hadde Eirik allerede landet en pen sjøørret. Pent innsvøpt i plast, hodeløs og sløyet lå den på Lit de parade (
castrum doloris) i bagasjerommet (?) til fiskermannen. Under ( til venstre ) er fisken avbildet før sløying.

Eirik med sin fine fangst.

Litt senere fikk samme mann en Horgjel på kroken. Under avkrokingen oppstod det en voldsom kamp mellom fiskeren, hjelpemann Kurt og Horngjelen ( Belone belone ) og det var ikke opplagt hvem som ville vinne denne kampen. Sverdfisken med anoreksi kjempet for livet og svingte sitt sverd mot begge Backlashguttene. Det gikk så blodet sprutet, men etter en lang kamp ble fisken preget av den friske sjøluften. Litt svimmel og med begynnende øresus traff den ikke like godt med sverdet lenger og gutta fikk overtaket. Noen minutter senere var sluken løs og horngjelen tilbake i sitt rette element. Litt grønnsak etter oppholdet på land, men dog i live.
Redaksjonen har ikke fått noen bilder fra kampen og vedlegger istedet et arkivfoto av horngjelen.

       

Arkivfoto. Horngjel ( Belone belone ).
 
 
 
 

 

Det ble ikke landet flere fisk denne første dagen. Kraftig vind og byger gjorde det litt utrivelig i dette værharde området. Vi dro derfor til Arnsteins hytte for litt mat i kroppen og en øl eller to mens vi ventet på verten.
Fredag kveld, alle bortsett fra Kai var på plass og Arnstein serverte et godt måltid.... men det gikk mest i øl og vin. Tror det ble sent denne kvelden, men jeg er litt usikker ....
 
 

 

 
Lørdag. Kai fant fram til slutt. Været var blitt betraktelig bedre og vi pakket våre sekker og kjørte til "Fiskebukta" .. den med den fine odden. Det er på dette stedet vår vert mener sjansen for fangst er størst. Og han hadde rett, som vanlig.
Igjen var det Eiriks dag. Ikke for det, det var flere enn han som fikk fisk, men han fikk de største. Under vises en serie bilder av en av fiskene han fikk. Det er Arnstein som var tilstede med kameraet da det skjedde.
For sin flotte fangst og vinner av den store sjøørretkonkurransen 2012, får han tildelt en digital fiskevekt. Kanskje fangsten blir veid før sløying på neste tur ?
   

Etter en lang dag i solen dro vi tilbake til hytta. Det nærmet seg turens hovedmåltid og Arnstein hadde flere timers kokkelering foran seg. Og for et måltid det ble !  Med porsjoner tilsvarende anbefalt mengde for to voksne og to barn og rikelige mengder vin, ble dette virkelig gedigent. Takk Arnstein ! Du leverer !
Lørdagskvelden ble som vanlig en hyggelig og skravlete kveld, men vi gikk tidlig til sengs med tanke på den lange reisen hjem dagen etter.
 
Skravla gikk ...
 
En skade og en sykemelding.
Noen ganger går det litt galt. Et av medlemmene hadde fått en skade på overarmen i løpet av helgen. Da var det godt at Dr. Johansson var tilstede. Med sitt profesjonelle blikk og litt beføling av skadeområdet, stilte han raskt diagnosen. Raskt og effektivt ble pasienten tildelt en resept samt en sykemelding i 6 uker.

En resept m/sykemelding fra Dr. Johansson.
En smak av sommer.
Også på denne turen fikk vi gleden av å smake på "Husets gleder",
Slåpetorn Likør. Den smakte utmerket !

Søndag gikk vi gjennom en liten avrusningsperiode før vi satte oss i bilene for å ta fatt på den lange veien hjem. Noen hadde sågar med seg søndagsmiddagen i bilen. Jeg regner med at det smakte godt.
 Vi retter en stor takk til vår vert denne helgen. Du skjemmer oss bort med dine lekre måltider ... men, vi har ikke noe imot det. Takk for turen !
Gunnar.