Backlash på tur til Steinsjøen i Østmarka.

Lørdag 31/5 var det premiere på  Backlash-sesongen -08.
Regi: Arnstein.
Disse var også med: Bengt,Kai og Morten.

Det hele foregikk i landlige omgivelser ved idylliske Steinsjøen i Østmarka.Frammøte ved Bysetra var satt til kl.10.00, noe undetegnede fikk problemer med. Før avreise kikket jeg på Arnsteins kart og merket meg stedet sånn noenlunde.For sikkerhets skyld printet jeg ut et kart i det jeg skulle dra.

Været var pent,høyrefoten tung,og kilometrene forsvant.Etter hvert kikket jeg på kartet, det viste seg å være i en målestokk som kun astronomer har glede av. Her var verken Enebakk eller andre destinasjoner merket med navn. Klokken var ti,samtidig passerte jeg et skilt med ”Ytre Enebakk” og pil mot ”Elvestad” og skjønte at det var på tide å ta noen telefoner. Mobildekningen ved Bysetermåsan viste seg å ikke være av beste merke, men etter flere ”telefonen er slått av…” fikk jeg til slutt kontakt med Kai. En halv time for sent ankom jeg ”måsan”.

Turen innover gikk fint, og etter en drøy halvtime er vi framme. Her er det bare idyll og over tjue grader. Liv på overflaten er det lite av,og kun noen spredte vak, men tradisjonen tro begynner Kai utfiskingen  av abbor, og effektiv som ei ruse fjerner han åtte stykker. Han får etter hvert også en ørret på 280g. Forøvrig er det relativt stille, Bengt får kontakt med med en ordentlig fisk,men den bryter kontakten.

Det var en riktig varm dag,og muligheten for å bli litt omtåket er så absolutt til stede. Jeg vet ikke om varmen var årsaken, men Bengt og Kai legger ut på en tur rundt vannet. De som har vært der, vet at det ikke er absolutt flatt terreng,og fra basecamp kan jeg følge ferden deres bokstavelig talt gjennom  tykt og tynt. Innimellom dukket de opp nede ved vannet, men mesteparten av turen ble tilbrakt oppe i ura. Endelig tilbake, dukker Bengt først opp, og det så ut som om han hadde svømt rundt vannet.

Hensikten med ekspedisjonen ble aldri kjent.

Etthvert får undertegnede også kontakt med en fisk, og klarer å lande en ørret på 330g, (antagelig kameraten Bengt hadde kontakt med)  Arnstein har med grill, og i velkjent Backlash-stil blir det grillet pølser på fisketuren,+ undertegnedes (magre) ørret,som uten noe slags krydder smaker p`tøy)

Utover ettermiddagen ble det veldig varmt og lite liv i vannet,og vi rundet av ca. halv seks, etter en meget trivelig tur. En takk til arrangør Arnstein!

Hilsen Morten
referent