Mistra  22-24 juni 2012.

Fem av medlemmene på jakt etter storørreten i Mistra.
Morten , Eirik , Kurt, Kai og Gunnar

Med friskt mot reiste halve Backlashgruppa til Rendalen for å fange storørreten. Vi hadde jo på forhånd lest om storfangster i denne sagnomsuste elva, ja selv Fritjof Nansen har jo uttalt at dette er norges beste ørretelv.


Vel framme ved leirplassen møtte jeg 4 glade gutter (Kurt, Morten, Eirik og Gunnar) som allerede hadde montert Valhall. Så slapp jeg unna denne gangen også.

Ingen hadde testet bittet ennå, og ettersom jeg som vanlig hadde en ferdigmontert stang i bilen, var det naturlig å ta et par prøvekast. Allerede på første kast ble det fast fisk, men med en gang måtte jeg fravike mottoet ”Catch and kill”. Ingen (selv ikke jeg) hadde hjerte til å avlive dette barnet på 40 gram.Valhall ferdig montert.


Eirik fisker.

Etter litt fiske i leierens nærområde, fant vi ut at den første jeg fikk,  hadde tusen tvillingbrødre, og nesten alle bet villig på, selv om sluken var større enn yngelen (dette var tøffe fisker).

En flott fredagskveld ble avsluttet med vanlig Backlashmat (pølser og indrefillet) og noe godt å drikke. Planer ble lagt for lørdagen, storørreten skulle til pers !Vi fyrer for å holde varmen.


En av elvas tusenbrødre.


Naturens byggverk.


Bjørn, bever og maur.
Rendalen har et rikt dyreliv, hvilket vi fikk erfare på våre vandringer langs Mistra.

Gunnar fant bjørnemøkk, ikke rykende fersk, men en anselig mengde som lå like ved elven.

Eirik møtte beverfar som ble skremt, klasket halen i vannet og ble borte. Dessverre ingen bilder av hendelsen.

Kurt fant og tok dette bildet av en flott maurtue.

 


Bjørnemøkk.

 

 

 


Lørdag morgen dro vi ut på tur i alle retninger med alle typer utstyr (sluk, flue, wobbler og mark). Selv ble jeg lei av å dra inn tusenbrødre  og begynte som naturfotograf i stedet.


Dette spennende byggverket ble observert ved elven. Mon tro hvem som bor der ?


Fossekall.
 Morten ved Nydammen.

St. Hans aften ble feiret med stort bål, men gang kring midtsommerstången ble det ikke tid til. Klokken hadde passert midnatt med god margin da rosignalet gikk.

 
St.Hans feiring i gapahuken.


En liten oppklaring;  midtsommarstång blir av flertallet i gruppa kalt  for maistang, og etter å ha studert på nettet, må jeg godkjenne det.  Mai (i maistang) kommer ikke fra måneden mai, men fra ordet MAIE,  som betyr å utsmykke, pynte eller dekorere.

 

 

 

 

Etter å ha ryddet og pakket søndag morgen, ventet en 3-4 timers tur hjemover. Takk til de som deltok på turen og så sees vi i Sjoa i august, forhåpentligvis med litt bedre og større fangster enn her.

Kai.

 


Illustrasjonsfoto - Maistang.