Backlash -har vært der:
Mistra.

 

     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

Helgetur til Mistra (m/Åkrestrømmen) Rena, 15-17 juni 2007.

   

Oppmann: Kai (med hjelp av Morten og Reidar til veimerking).

   

Deltakere: Kurt, Arnstein, Morten, Reidar, Bengt, Eirik og Kai.

 
 

 
 
 
 

Fredagen starter med at Morten og Reidar drar oppover for å sette opp "Backlash merkelapper" på diverse furustokker i området. Kai drar også tidlig, stopper opp ved Åkrestømmen, for å skaffe litt ferskfisk, før han dra videre opp i fjellet (kanskje samtidig med Morten og Reidar). Etter hvert, utover ettermiddagen nærmer vi andre oss. Ved Åkrestrømmen tar vi riksvei 217 mot Drevsjø. Etter å ha passert Misteregga og det kjente utfartstedet Renåvangen, bærer det kraftig oppover. Ved Balstadmistra, tar vi av fra hovedveien fordi vi ser den første "Backlashmerkelappen" .

Denne gruslagte bomveien forgrener seg ut i vifteform til stedene Lomnesmistra, Jotheim, Jotsetra og Gravåsen (kan ikke forstå at det kan være kommersielt fornuftig å bygge ut et slikt veinett her). Ved å følge den oppmerkede rute ender vi opp i området ved Grønholmen hvor den kjempekoselige leiren tilslutt blir lokalisert rett ved elven Mistra. Fra den deilige grønne gressletten, hvor lavvoene blir plassert ved den stasjonære gapahuken, lyser de mektige Sølen fjellene (1755 m) opp i all sin prakt mot nord, for anledningen iført et slør av nysne. De er meget vakre med det flotte sommerværets knallblåe himmel som bakgrunn.

Det blir litt tid til fisking utover kvelden. Kai skaffer tilveie frokost og vel så det. En viktig begivenhet i en manns liv må også feires denne kvelden. Formannen har fått tips om at et av medlemmene i fiskegruppen fyller runde år, og ved hjelp av bløtkake og sjampanje blir denne begivenheten feiret som seg hør og bør. Nok en gang Morten, gratulerer med 60 år. På grunn av et manglende isolerende skydekke synker temperaturen radikalt utover kvelden. Det er bare å krabbe ned i soveposene før det blir for kaldt, og det vil etter hvert vise seg at temperaturen kommer ned i ?4 grader, og lavoduken inntar en konsistens lik tørt flatbrød.

Morgenen gryr med et praktfullt sommervær. Ved dagens første måltid blir det nylig feirede bursdagsbarnet utsatt for et mordforsøk!!!!. Et av medlemmene serverer nemlig vedkommende frokost. Denne består av 1,5 kg bacon, 2 egg og 4 hamburgere, og selvfølgelig med det sedvanlige tilbehøret. Dette medfører at vedkommende ikke er fiskedyktig før etter fire besøk på avtredet. Først da er det mulig for han å stappe seg ned i vadebuksen.

Fiskingen i dag gjør vi høyere oppover elven, i et litt roligere farvann.

Her fisker vi i timevis i det flotte 25 graders sommerværet. Masse fisk ble landet, men dessverre er de fleste i et slikt format at høyvekta i Moss ikke ville gitt utslag. Men noe er av brukbar størrelse slik at fisk vil bli fortært til middag. Alt er ørret, bortsett fra en flott harr fra Kurt.

Kai rekker også en tur ned i den bratte V-dalen hvor elven faller sintere nedover bratte skråninger. Han steker en heftig panne fisk ved tilbakekomst. Verre er det for Morten som begynner å bli skrubbsulten utover ettermiddagen. Mannen som er i besittelse av nøkkelen til spiskammeret (kan det være en av de med etternavn Olsen tro?), er på sin sedvanlige 7-8 timers WalkAbout innover fjellet. Vi er inne på tanken om å leie inn et av NATOs AWACS Boeing 707-320B fly til ettersøkning. Alt løser seg til slutt, alle får tilstrekkelig med mat, men ikke alle spiser fisk.

Ettermiddagen blir brukt til avslapping. Jeg tror jeg sover.

Første del av kvelden blir brukt til mer fisking. Mange søte ørreter blir fanget. Andre del av kvelden blir viet til et ulovlig innkalt medlemsmøte.

I den ikke godkjente agendaen var det flere emner. Jeg kan nevne hus-erstatning til overnatting i skog og mark, kvaliteten på disse, prisen på disse, tilbehør til disse, gangstere som selger disse, behovet for disse, spesialtilbud på disse. Det var sikkert flere emner, men jeg husker ikke flere. Mitt under konferansen, ved tilbaketrekning fra et økende bål, sittende i en campingstol, avgir en av fiskegruppens medlemmer oss andre en uforglemmelig idrettsopplevelse. En baklengs salto med campingstol i slow motion, uten å skade seg. Uforglemmelig. Dette kvalifiserer sporenstreks til karakteren 9,8 for utførelse. Verre er det med innholdet, her blir det bare gitt 7,2. Grunnen til dette er, at det (inneholdet) fortsatt befant seg i lommene, ikke på bakken. Vi har ingen ting å lete etter. Men nok om det. Tror ikke det ulovlig innkalte medlemsmøtet gir noen konklusjon, ikke som jeg husker. Kan heller ikke finne at jeg gjorde notater. Kvelden ebber ut og forvandler seg til natt, ingen stor forskjell. Det blir ikke ordenlig natt, det er veldig lyst, det er slik en skikkelig norsk juninatt skal være. Det blir tid til noen kast med fiskestang før vi legger oss.

 

Neste morgen gryr av dag, med nesten like fint sommervær som dagen før.

Etter en lang frokost hvor status blir gjort opp, kommer oppbrudd av leiren. Konklusjonen på fiskeforekomstene i øvre del av Mistra må være, ingen STORE ørreter gidder å stige opp 400 høydemeter fra Storsjøen. Her oppe kan det virke som om fiskebestanden hovedsakelig består av typen bekkørret. Det blir fisket 317 fisk, med en samlet vekt på 13408 gram. 14 sardinbokser kunne vært fylt til randen med råstoff. Hadde det ikke vært for Kais ekspedisjoner til Åkrestrømmen, hvorav fangsten utgjorde brorparten av brukbar matfisk, ville helgens fasit vært laber. Utfluktene medførte også at vi nå kan registrere en ny leder (Kai) i Backlash-fiskekonkurransen "Størst Ørret 2007", med en på 406 gram. For øvrig ble det kjempet med følgende utstyr: tørre og våte fluer, spinnere, sluker og marker mot noen glupske små motstandere.

Ved oppstarten, mot tilbakekomsten til urbane strøk, finner en av turdeltakerne ut at han har belastet en bomvei ved sin framferd, uten å betale avgift. Vi andre har klart det. Dette medfører at vedkommende (jeg nevner ikke navn, men en Audi ble benyttet), for å lette sin samvittighet, rygger tilbake til bommen. Dette påfører ham en lett strekk i nakken, men dette er fin måte å skrifte på. Hadde han lagt inn litt faste i tillegg, hadde det blitt perfekt. Videre på tilbaketuren stopper vi på kjente Backlash-trakter, nemlig ved Renaelva. Her blir det tid til litt mat, før vi takker hverandre for turen og vi drar hver til vårt.

Takk til alle deltakerne, med spesiell takk til oppmannen med medhjelpere.

Vi alle gjorde dette til en fin weekend i et glimrende sommervær.

 

Med vennlig hilsen

Sekretæren i fiskegruppen Backlash.