2014

Fire Backlashgutter på ukestur til Lierne.

11- til 19/20 juli.
Deltakere: Bengt, Eirik, Gunnar og Morten.

 

 

 

 

Kun fire av Backlashgutta deltok på årets hovedtur til Gravfossen i Sørli Kommune sommeren 2014. Avreisen gikk fredag 11 juli da vi i to biler dro fra Oslo i retning Løsset for å plukke opp Morten, som ferierte på hytta si. Vi ble mottatt med varme, nystekte vafler og kaffe og fikk således en hyggelig pause på vår veg mot Snåsa der vi skulle overnatte.
Vi hadde en fin tur nordover og begge bilene, skodd med Nokian Hakkapeliitta, fikk testet våtføreegenskapene da vi kom til Trøndelag. En voldsom regnskyll medførte store vannansamlinger på vegen, noe som ga oss en fin testsituasjon.

Vi "mellomlandet" på Løsset til kaffe og vafler.

 

På Snåsa Hotell og Camping hadde vi bestilt campinghytte til overnattingen

Vi forlater Snåsa Hotell og Camping for denne gang.

Vel framme på Snåsa kunne vi endelig nyte en ( eller var det flere ? ) leskende, kalde øl og slappe litt av etter en lang kjøretur. Vi hadde lagt opp til å ha god tid på turen inn til Sørli dagen etter siden vi ikke skulle overta den innleide hytta ved Gravfossen før kl. 14:00. Det var også planlagt litt shopping av mat og drikke på den lokale Jokerbutikken på Sørli.

Så lørdag morgen, etter det obligatoriske morgenstellet, takket vi for oss på Snåsa og startet på den siste etappen inn mot reisens mål.

Vel framme i Sørli, fikk vi bunkret nødvendigheter før vi fant veien inn til Inderdalselva og hytta.

Det var en fin kjøretur inn mot Lierne.

"Guttene på broen"

Sørli sentrum - Joker til høyre.

Hytta ved Gravfossen.


Gravfossen slik den så ut ved liten vannføring.

Vi kom til en grei hytte men fant etterhvert noen forbedringspunkter men slik er det vel de fleste steder. Hytta lå ikke mange metrene fra elva og selve Gravfossen, men det var i luftlinje... det var nemlig en bratt og tildels kronglete nedstigning til elva.
Vel nede ved elva oppdaget vi at vannstanden var meget lav. Dette igjen, førte til at det stakk opp steiner over alt og vi så for oss problemer ved kjøring av fisk mange steder. Etterhvert sank elva ytterligere, så vi var nok ikke helt heldige med tidspunktet for turen.

Etterhvert som vi fikk landet noen av ørretene i elva, registrerte vi også at de stort sett var meget slanke. På tross av dette, viste de seg å være riktig så viltre og de ga oss gode kamper før vi til slutt fikk dem i håven.

 

Her ser elva riktig så innbydende ut ...


En av disse slanke fighterne.


Denne har en mer "normal" fasong.


Eirik jakter ørret i "Julestrømmen".


Tre Backlashgutter i skogen.


Ikke så store, men god på smak.


Et veldig dårlig bilde av 960 g ørret ..


Nabohytta, som var tenkt som ekstraplass hvis flere Backlashgutter hadde vært med, lå 2-3 minutters gange unna "vår" hytte.
Det så ut som et koselig "krypinn" og med uthusvegger prydet av tidligere fangster i elva.

Det skal være et rikt dyreliv i området og noen av de lokale artene møtte vi på våre turer. Vi så rev, elg, bever, hare og traner. Bjørnen derimot, så vi hverken spor av eller avføring etter. Det ble dessverre ikke mange bilder av disse nevnte, men elg(ene) fikk Bengt foreviget, dog i noe dunkelt lys.


Et koselig "krypinn"...


...med uthusveggpryd av tidligere fangster.


2 x elg.


Solnedgang sett fra hytta.


Et stille parti av elva.


Vi fikk anledning til å låne et par båter som utleier hadde i et nærliggende vann. Det ble dorget med sluk, spinner og flue, men det skjedde ikke noe før undertegnede, som så langt kun hadde fisket med flue, var stor i kjeften, tok fram en slukstang og sa at han nå skulle ta opp en fisk slik at vi fikk sjekket mageinnholdet. Som sagt, så gjort. Kun ett kast skulle til før en ørret på ca. 300 g satt på kroken.

Det ble med den ene ...


En nydelig dag i et nærliggende vann.


Vi "pauser" og strekker på bena.


Bengt ved "Skraptjønna".


Båtplassen.


Tilbake på hytta.


En fin grillplass.

Mat skal man ha og på denne turen spiste vi både kjøtt og fisk. Vi hadde en finfin grillplass på tunet og med fint vær, kald pils og fyr på grillen, hadde vi det godt.

Her er det både kjøtt og fisk.

Røkt ørret er heller ikke å forakte ...


En velfylt tallerken ..

... og en gourmetporsjon.


Vi hadde noen fine dager i hyggelig selskap. Ikke det beste fisket ( grunnet lav vannstand og høy vann- temperatur), men vi fikk noen kilo ørret og fine naturopplevelser i et fint område.

Jeg avslutter med noen flere bilder fra turen og en "takk for turen" til de som var med.

Gunnar.


Utstyret klargjøres.


Kveldsstemning.

Dette ser jo fristende ut .


Bengt jakter ørret.


Vi speider etter fisken.


Der satt den, Eirik !


Fin stekefisk i skrukka.

Broen over "Julestrømmen".


Turens siste, landede ørret.

 

Fra utløpet av "Julestrømmen".