10080163.jpg (45435 bytes)

Turrapport.

Om morgenen den 4. august 2001, satte Backlash avgårde i retning Lofsdalen i Härjedalen. Vår jubileumstur hadde startet og vi var på veg for å hente hjem noen av de store ørretene vi hadde lest om i "Villmarksliv" og "Alt om fiske"...det skulle være mange av dem i dette området.

Vi hadde leid en hytte for en hel uke "usett".. men jeg må inrømme at det var en positiv overraskelse vi fikk da vi ankom Lofsdalen. Hytta lå lekkert til ved Lofssjøen og var utstyrt med alt som var nødvendig for å gjøre denne turen til en behagelig opplevelse. Utsikten over sjøen var flott og allerede første kvelden så vi meget grov ørret vake på den speilblanke overflaten.... Stengene ble rigget i en fei.

 

080807.JPG (53970 bytes)

060803.JPG (31340 bytes)

1230.jpg (57165 bytes)

Vi hadde med oss to båter hjemmefra og da det etterhvert viste seg at det fulgte en egen båt med i hytteleien, ble vi riktig så velutstyrte i så henseende.

Stoooooore ørreter...

Lofssjøen skjuler mange stooore ørreter. Det så og følte vi nesten daglig. Det var til tider frusterende å se og høre disse store fiskene plaske og vake like ved båten uten at vi klarte å gjøre de store fangstene. En stund var vi uenige om det virkelig var ørret vi så...midt på lyseste dagen, bare en 1/2 meter fra land, plaskende, støyende. Men, vi fikk snart bevis. Kai fisket opp en av dem, ikke av de største, men likevel...vel oppe i båten, tøt det småfisk ut av kjeften på ørreten...det var alså småfisk de jaktet på....

Dette førte selvfølgelig til at diverse streamere ble prøvd og det ga etterhvert resultat. En fet ørret på 1,23 kg bet på en av disse og ga en meget fin fight før den omsider havnet i håven.

 

 

 

Det skulle gå flere ørreter tapt på denne turen. Vi hadde jo lest på "Lofsdalen & Gløte Fiskevårdsområde's" internettsider at man ikke burde fiske med fortom under 0,20 mm....men, den synes jeg er for grov og da spesielt på fluestanga. Dette resulterte i flere tapte ørreter. En av dem var høyt oppe i lufta like bak båten og jeg vil anslå vekta til ca.1,5 kg...den slet min 0,12 mm fortom tvert av.

Det er også en annen stor ørret i Lofsdalen som svømmer rundt med en av mine fluer i kjeften...men denne så jeg aldrig...men sterk var den.

Men, det var ikke bare jeg som mistet grov ørret på denne turen. Både Reidar og Kai hadde nærkontakt med "Monstrene fra Lofssjøen". 

 

 

080811.JPG (34949 bytes)

 

Gjedde og annen fisk...

Det var ikke bare ørret i Lofsdalen. Kai prøvde noen kast med spinner i "Lofsen",utløpet fra Lofssjøen, og der var det gjedde som bet på kroken.

080815.JPG (44771 bytes)

I noen av vannene fantes det også god bestand av røye. Dette fikk spesielt Eirik erfare. I løpet av en tur til et av disse vannene, landet han 5 pene eksemplarer med dupp og flue.

 

09080156.jpg (59383 bytes)

 

"Stråhåarna".

Det ble også tid til å utforske diverse fjellvann i området. Vi oppdaget ganske snart at områdene rundt Lofsdalen nesten utelukkende bestod av store myrområder. Det var til tider vanskelig å ta seg fram og omveger på flere kilometer måtte påregnes.

Et av disse områdene heter "Stråhåarna". Som sagt, ikke lett tilgjengelig, men når vi tilslutt kom fram, oppdaget vi lekre sammenhengende småvann som tydeligvis inneholdt stor fin fisk. Et meget spennende område, men hvis jeg skulle finne på å begi meg dit ved en annen anledning, vil jeg ha med truger. Myra var til tider så usikker at vi måtte gå lange omveger...men dette var ikke markert på det ellers så utmerkede fiskekartet vi fikk utlevert når vi kjøpte fiskekort.

 

8B0806.JPG (70584 bytes)

 

Etterhvert som storfangstene uteble, ble mere og mere tid benyttet på fisking. Flere av oss hadde sett for seg at vi med en hel uke til disposisjon også skulle få rikelig med tid til å slappe av....jeg synes ikke jeg fikk gjort det.

Det var nemlig på denne, av årets turer, det var størst sansynlighet for at storørreten skulle bli tatt....ørreten som skulle gi det første nappet i vår flotte vandrepremie. Ørreter ble landet, men det var bare en som passerte kilo'en...og, som så ofte før var det Gunnar (jeg) som fikk gleden av å hale iland den største .

Når det gjelder "flest fisk" konkurransen, så tror jeg de fleste av oss hadde resignert før sesongen startet...Det er jo omtrent alltid Kai som tar flest fisk...så også denne gangen.

Fullstendig fangsrapport fra denne turen og sesongen i helhet, finner du her.

 

09080160.jpg (59858 bytes)

 

Ellers er det verdt å merke seg at alle medlemmene var tilstede mere eller mindre i løpet av uken vår i Lofsdalen. Vi kan også konkludere med at svenskene har vært flinke til å forvalte området. Det svømmer fremdeles stoore ørreter rundt i Lofssjøen....kanskje vi har bedre lykke hvis det blir en neste gang ?

 

Diverse fra turen: