Backlash -

har vært der:

"Kragenäs" naturreservat
Galtøsundet.

Med på turen:
Kai, Bengt, Arnstein, Eirik, Anthony, Reidar, Morten og Gunnar.

Hvor ?
Galtøsundet, et par mils veg sør for Strömstad på veg mot Resö.

Når ?
Perioden 10 - 13 mai.


Reisen.
Tid for årets første fisketur i regi av Backlash fiskegruppe. Turen skulle være en kombinert handle / fisketur hos søta bror. Målet var Galtøsundet, et par drøye mil sør for Strømstad.
Allerede torsdag ettermiddag snek Bengt og Kai seg over grensen. Vi andre fulgte etter lørdag morgen. Morten, Reidar og Gunnar dro sammen fra Nærsnes kl. 08:00 på morgenen. Bildet <<< er tatt på en rasteplass da behovet for en kopp kaffe ( og en røyk for undertegnede ) var stort.

På vegen videre til Galtø, stoppet vi i Strømstad for påfyll av mat - og drikkevarer >>>.

Samling.
Litt etter litt samlet gjengen seg på broen over til Galtø. Her kunne vi se hvordan overgangen mellom flo og fjære fikk det smale sundet til å oppleves som en elv der sjøørreten og hornjelen jaktet på føde.

Ved flere anledninger så vi tilsynelatende stor ørret boltre seg i strømmen. Det er slike tilstander som trigger oss sportsfiskere.

Her vises en av de fiskene som ble landet etter en heftig fight i strømmen under broen.

Dagen.
Noen av gutta hadde tatt turen ut til Resø og fisket fra svabergene med både torsk og ørret som resultat. Men, sterk vind denne dagen ødela litt av gleden.

Kai og Bengt, som hadde reist allerede torsdag, dro hjem på lørdagen. Det samme gjorde Arnstein, Eirik og Anthony. Dermed var det kun tre igjen som hadde bestemt seg for å overnatte til søndag.

Gunnar i aksjon med fluestanga.

<<< Reidar disket opp et deilig måltid for de av oss som skulle tilbringe natten på parkeringsplassen.

>>> De fleste deltakerne samlet på brua.

Overnatting.
<<< Her overnattet vi fra lørdag til søndag. Vi ble sjokkert når vi våknet søndag morgen og så skiltet >>> hvor det bl.a sto at vi var i et naturreservat der teltslagning var forbudt. Vi vurderte å melde oss selv slik at vi kunne betale den evetuelle boten vi skulle vært ilagt, men fant dessverre ingen som ville ta imot anmeldelsen. Vi bearbeider oss selv (krisehjelp) men tror vi vil komme over dette med tiden.

Søndag morgen.
Som det går fram av tidsanvisningen på bildet til høyre, sto vi tidlig opp. Kl. 06:00 ble vi vekket av de liflige tonene fra mobiltelefonvekkingen. Det var tid for morgenbittet...men først, en kopp kaffe.

Litt uheldige med været denne dagen. Regnbygene sveipet over den svenske skjærgården og dermed over oss også. Vi søkte ly under en furu i utkanten av parkeringsplassen.

Fisket !
Om noen lurer på om vi fikk noen fisk, så gjorde vi det. Det ble landet noen sjøørreter, torsk, sild og hornjel. Gutter med "Catch & Kill" på brystet fikk småvondt i magen av å sette ut igjen fin stekefisk... som dessverre var under svenskenes minstemål på 45 cm (sjøørret). Selv fikk jeg en sjøørret på ca. 38-39 cm og et par hornjel. Jeg hadde noen andre napp og en fisk som nesten ble håvet... jeg er rimelig sikker på at det var en sild.

Reidar fikk to sjøørreter som han motvillig satte ut igjen på grunn av en svenske som bivånet det hele.

Morten fikk vel ikke det ut av turen som han hadde håpet på, for med gjenglemt vadebukse, ble det begrensede muligheter for fluefisket.

<<< Dyr observert på Galtø.

 Reidar foreviget med mobiltelefon natt til søndag. >>>

Takk for turen til alle som deltok.