"Backlash"

På fisketur til

"Fagerfjell"

Ny tur og nye muligheter. Denne gangen gikk turen til Fagerfjell og det var bare tre deltakere med på turen: Reidar, Morten og Gunnar. Turen var lagt opp som en "korttur", dvs. vi dro opp lørdag morgen og returnerte søndag ettermiddag. apport.

DSC00001.jpg (179212 bytes)

Fra oppstigningen

Vel oppe ved vannene (Fagerfjelltjernene består av tre små fjellvann på rekke og rad...og de er stinne av fisk) ble vi hilst velkommen av vakende ørret. Vi rigget stengene med en gang og startet vår jakt....teltene fikk vente.

Det ble fangst, men som ved tidligere anledninger, stod ikke fangsten i forhold til vår innsats og antall fisk som vaket. En naturlig forklaring er selvfølgelig at vi fisket i små fjellvann med var ørret og, så ivrige som vi blir ved synet av vakende fisk, er det fort gjort å gå litt for fort fram...fisken blir skremt.

DSC00008.jpg (177164 bytes)

Litt av fangsten

Backlash's offisielle vekt skulle benyttes for å veie inn fangsten i håp om at Kai's ørret på 440 gram skulle passeres. Dette fikk vi aldrig klarhet i...vekta gikk nemlig helt amok. For hver gang fisken ble veid, kom den ut med forskjellig resultat. Den ene av fiskene på bildet over ble til og med veid ned til - (minus?!?!) 0,005 kg. Slå den.

Bildene under viser hva som skjedde når Morten skulle teste min fluestang. Det var helt i begynnelsen av kastet, mens han la snøret ut på vannet for å dra sena  ut av snella.....en ørret falt pladask for flua som lå der...den kastet seg over og ble sittende fast. Et pent eksemplar ble heist på land.

 

 

 

DSC00010.jpg (171020 bytes)

Alt i alt, hadde vi en fin tur. Disse tjernene der oppe på fjellet kan absolutt anbefales. Det er mange ørreter igjen til de neste som tar turen opp.

DSC00003.jpg (176140 bytes)

En velfortjent pust i bakken

Oppstigningen fra parkeringsplassen er ganske tøff med full oppakning på ryggen, varmt var det også, så vi måtte ta flere pauser undervegs.

DSC00007.jpg (182284 bytes)

Leiren ved vannet

Etterhvert roet forholdene seg...dvs. fisken stoppet å vake og vi kunne ta oss tid til å rigge leiren. Vi hadde med to telt. Teltet Morten og jeg hadde investert i til Katnosaturen, ble tatt ibruk for første gang....og en ting er helt klart, vårt neste telt skal ikke kjøpes på "Biltema". Vi fikk nemlig et skikkelig regnvær i løpet av natten. Regndråpene som traff teltduken penetrerte igennom og sendte en fin dusj midt i trynene våre...det kom mange dråper den natten...

DSC00009.jpg (175116 bytes)

Kveldsstemning

DSC00011.jpg (181260 bytes)

 

 

Takk for turen, sees i Jølstra...

Gunnar