"Backlash"

På fisketur til

"Drammenselva"

Lørdag, 28 september, dro Backlash til Drammenselva, nærmere bestemt Døvikfoss på Åmodt, for å friste lykken etter laksen. Det var ikke mange som hadde anledning til å delta, men Arnstein, Kurt, Morten og undertegnede var med.

Lav vannstand har vært et gjentagende problem nesten hele sesongen over store deler av landet. Det var ikke bedre i Drammenselva. Men, på tross av lav vannstand, var det nok av laks tilstede og de viste seg fram i all sin prakt både titt og ofte.....

 

 

ikkelaks.jpg (25154 bytes)

Dette er en av elvas gjedder...

En ting jeg fikk høre av min far i min ungdom, var at "fisken biter når du minst venter det". Dette pleier jeg å benytte til min fordel. Mens jeg står og kaster sier jeg gjentagende ganger til meg selv: "Ikke tror jeg at fisken kommer til å bite på nå"...eller "Akkurat nå venter jeg minst at fisken skal bite".

Resultatene har vært forbløffende...det virker ! Jeg benyttet ikke dette "trikset" denne dagen i Drammenselva...kanskje det var årsaken til at jeg ikke fikk laks, men litt spenning fikk jeg jo oppleve. Jeg hadde akkurat kastet ut en lekker sluk og startet min rykkvise innsveiving da jeg plutselig kjente "noe". I samme øyeblikk vaket en laks kun få meter unna der min sluk var og jeg tenkte at "dette var da et forsiktig napp av en sprek laks...men nå blir det vel straks livat..".

Det ble ikke det. Den lille gjedda som hadde latt seg friste av min sluk, fulgte pent og pyntlig med inn til land der den ble foreviget og satt ut igjen, stikk i strid med Backlash's motto: "Catch & Kill".

 

 

 

 

Vi hadde en fin dag ved elva og tar nok en slik tur igjen når forholdene blir bedre og det passer seg slik. Takk for turen.

Gunnar.

arnsteinfisker.jpg (27343 bytes)

Arnstein prøver lykken.

Det var godt med plass ved elva...dvs. det var ikke så mange fiskere tilstede så vi fant oss fort en passende fiskeplass. Det var slukfiske vi satset på og den ene mer fargesprakende sluken etter den andre ble prøvd. Intet skjedde.

Vi så stadig flott fisk innenfor kasteavstand, men det virket ikke som om de var interessert i å la seg tirre til å bite på. Laksefiske er for meg et lotteri der hvert kast er et lodd, og det sier seg selv at jo flere lodd du har, eller kast du tar,  jo større er sjansen for å vinne....Det er lenge siden jeg vant på lotteri og enda lengre siden jeg fikk laks.

ljugebenken.jpg (36975 bytes)

Vi hadde tid til å kose oss på benken.

Vi hadde med kaffe og mat så vi led ingen nød i det fine været. Det er hyggelig å sitte på benken å skravle litt mens laksen plasker i elva. Man blir inspirert til å prøve noen kast til selv om det ser mørkt ut med hensyn på fangst.

kurtfisker.jpg (17885 bytes)

Kurt vasker sluken.