"Backlash"

På fisketur til

"Dagali"

 

"Har dere (Backlash) lyst til å være med til Dagali ?", var spørsmålet jeg en dag fikk av kollega John Holm....og en slik invitt kunne jeg jo ikke si nei til....og slik ble det.

Fredag 13'de september dro vi tidlig avgårde fra jobben retning Dagali. Vi visste at det var lite vann i elva og ikke de beste forhold for storfangst, men håpet var at storørreten hadde startet å bevege seg opp fra Pålsbufjorden og at vi skulle klare å overliste en eller flere av dem.

Hytta til John ligger fint til i åssiden med utsikt over elvedalen der Lågen renner. Hytta er stor og flott og det er meget høy kvalitet over arbeidet som er lagt ned i denne. Virkelig et byggverk å være stolt av.

solveggen.jpg (35483 bytes)

Vi var heldig med været og storkoste oss i solveggen.

Maten smakte som forventet og at John spanderte vin til, var prikken over I'en. Ingen skal si at vi ikke vet å nyte livet på våre turer.

Det ble en lang og lystig "ettermiddag"...vi gikk til sengs en gang...husker ikke når, men det ble veldig sent.........

Lørdag morgen, eller skal vi si "formiddag", hadde vi en deilig frokost og da denne var unnagjort, rakk vi akkurat et besøk i butikken før den stengte (kl. 15:00). Deretter dro vi straks ned til elva for å prøve lykken igjen. Denne gangen hadde vi bestemt oss for å prøve på oversiden av brua.

Været var flott, kroppen brukbar og fiskene vi fikk var for det meste ganske små. Likevel var det godt å tusle langs elva med stang i hand men også litt vemodig med tanke på at dette var, for de fleste av oss, årets siste ørrettur.

"Tiden flyr fort når man har det bra!" - gammelt jungelord, men like aktuelt i våre dager. Det ble tid for å returnere til hytta.

 

 

geni.jpg (28267 bytes)

Vi spiller "Geni"..

Reven var utrolig nysgjerrig og ikke særlig skvetten. Selv om flere av oss sto ute på terassen, lot den seg ikke skremme. Med to kameraer tilgjengelig er det utrolig at bildet til høyre var det beste vi fikk til. Selv sto jeg en meter fra dyret, siktet fra hoften og knipset, men det eneste jeg fikk med var to poter i nedkanten av et bilde fullt av gress....har i ettertid lurt på årsaken til dette elendige resultat...

Men, alt har en ende, så også denne turen. Søndag var det ikke annet å gjøre enn å vende snuten hjemover. Vi hadde hatt en fin tur, vi fikk noen fisk og vi manglet hverken mat eller drikke.

Backlash takker John for gjestfriheten !

Neste tur på programmet er Backlash's første laksetur. Vi sees.

Gunnar

 

 

 

 

 

 

 

 

jwh.jpg (23569 bytes)

John på vadetur i Lågen.

Fisket fikk vi anledning til å prøve allerede fredag ettermiddag. Vi startet ved oset til Pålsbufjorden og fisket på den nederste kilometeren av elva. Vi fikk noen fisk men ingen av de store så vi noe til. Etter å ha holdt på en stund, begynte det å skrike i magen. Mulig disse høylytte ropene på mat var forårsaket av vissheten om at Reidar hadde med elgkjøtt....vi har jo smakt dette før..det var best å komme seg opp til hytta i en fei slik at "kokken" kunne starte sin gjerning..og mens Reidar ble henvist til kjøkkenet, kunne vi andre nyte noen velfortjente dråper.

 

måltidet.jpg (26540 bytes)

Vi nøt et deilig måltid bestående av elgkjøtt og vin.

På grunn av forrige natts utskeielser, var det en litt redusert gjeng som inntok sofakroken denne ettermiddagen og ingen hadde vel regnet med at det skulle bli særlig liv i leiren etter at over halvparten av gutta hadde besøkt badstua til John....men, hvor feil kan man ta...

Da mørket forlengst hadde senket seg over Dagali, var det noen som fant ut at vi skulle spille "Geni". Det begynte ganske så pent, men etterhvert som alkoholene fikk et visst overtak, ble det en ganske så lystig affære. Og det hele endte til slutt med at Kurt ble erklært "geni".

Men før vi kom så langt, hadde vi en artig opplevelse. Det var langt på natt og på grunn av en hyggelig utetemperatur, hadde vi terassedøren åpen. Plutselig hørte vi noen rare lyder utenfor og da vi tittet ut, viste det seg at Mikkel var på besøk.

Rett ved siden av den åpne døren, sto diverse fottøy, bl.a et par "Slippers"...og det var disse som var uimåtståelige for reven. Han (eller hun) var på veg til å stikke av med en av disse da vi tok den på fersken.

 

rev.jpg (15503 bytes)

Mikkel kom på nattlig besøk.