Backlash i "Bittermarka" - 31.aug - 2.sep.

Fredag 31.august, tidlig om morgenen, dro tre av Backlash's medlemmer til Bittermarka i Trysil. Det lave antallet medlemmer som hadde anledning til å delta, skyldes nok at denne turen kom litt tett innpå jubileumsturen. Men, "den harde kjerne" lar seg ikke stoppe av slikt...i stedet hadde vi invitert med et par andre fiskere, Ståle Wilhelmsen og hans fiskekamerat Bjørn.

Turen opp gikk problemfritt og det var ennå tidlig formiddag da vi la turen ned til Metsjøen for å lufte våre snører. Ståle og Bjørn hadde ennå ikke kommet, men mens vi ventet på dem, fikk vi båten på vannet (den fløt ganske brukbart) og vi fikk også fisket litt. Det var ingen stor aktivitet av vakende ørret og det ble heller ingen store fangster denne dagen. Men, da våre gjester, gode og slitne, endelig ankom gapahuken ved vannet, åpnet vi noen bokser med øl og koste oss med disse. Senere på kvelden, fikk vi fyr på bålet og her fikk vi stekt pølser etterhvert. Det smakte som mat skal smake, når den er tilberedt med enkle midler under åpen himmel....godt.

Ståle hadde med seg et arsenal av utstyr (ikke rart han bar seg skakk...), deriblandt markstenger og "lysstaver". Disse stavene ble festet til duppen og etterhvert som mørket senket seg over landskapet, hadde vi god oversikt over disse lysende duppene utpå vannet. Vi kunne stadig se duppene bevege seg, enten mot hverandre eller fra hverandre...det var småfisken som spiste mark....Flere ørreter ble landet denne kvelden, men de var alle for små til å havne på noen statistikker.

Kvelden, eller kanskje jeg bør si natten, ble avsluttet i hytta. Det hadde vært en hyggelig kveld.

bittermark01.jpg (26560 bytes)

Lørdag våknet vi (litt vel sent) til regnvær. Men, fiskergutter lar seg ikke stanse av slikt. Ikledd våre regndresser dro vi for å fiske. Ståle og Bjørn, skulle prøve seg i vannet, mens Morten, Kurt og jeg ville utforske bekken. Jeg husker ikke hvorfor, men Morten måtte (?) nedenom vannet før han skulle treffe Kurt og undertegnede ved bekken....dette var nok vel gjennomtenkt, for Morten har stor tro på fisket i sivet utenfor båthuset, og han hadde ikke tatt mange kastene før han fikk på en pen ørret. Den ble aldrig målt eller veid, men var nok på  3,5 - 4 hg.

Nede i bekken fikk vi fisk, men de var små og det var ingen stor kamp om våre fluer. Vi hadde nok ikke truffet det beste "bettet". Ståle og Bjørn, som hadde meitet i vannet, hadde ennå dårligere resultat enn oss bekkefiskere...vi fikk derfor aldrig nok til et realt ørretmåltid.

Lørdagskvelden gikk med til skrøner og diskusjoner slik seg hør og bør.....og langt utpå natta sovna vi endlig inn....

Søndag er som vanlig dagen for hjemreise. Etter å ha ryddet og låst hytta, satt båten på plass i båthuset, tok vi beina fatt retning parkeringsplassen...vi var klare for den lange veien hjem.

 

Takk for turen,

Gunnar.