Backlashpriser 2007.

1.  Arnstein:

Med prisen vi nå skal dele ut, slår juryen fast en gang for alle at den nominerte er helt enestående på sitt felt. Både når det gjelder research, informasjon om reiserute og fiskemuligheter i turområdet og når det gjelder praktisk gjennomføring er det ingen over og ingen ved siden. For sin oppgave som reiseleder ved årets tur til Østmarka, deler vi ut denne fornemme prisen, ”Vegviseren” til Arnstein Mathisen.

2. Anthony:

Klokken 10:00, den 26. mai 1855, overga den stolte Cree-høvdingen ”Poundmaker” seg til det Canadiske ridende politi. Juyen sier i sin uttalelse at de av flere grunner antar at medlemmet som nå skal få sin pris  med stor sansynlighet stammer fra denne mannen.  

For sin eminente fingerteknikk under åpningen av en vinbox på årets tur til Atnavassdraget, deler vi ut denne nye spesialprisen av året, det indianske tilnavnet ”Two Fingers” til Anthony Edwin Cree (ce).

3. Bengt:

En bolle,
bolla,
flere boller,
alle Espabollene.

Om den nominerte som nå skal få sin pris, sies det:

”Han kan ikke kjøre forbi dem...,
og skulle gjerne bodd nærmere dem...”

For sitt kjære og nære forhold til disse kaloribombene, tildeler vi prisen ”Bullen” til Bengt B. (olla) Olsen.

4. Kai:

På rett sted til rett tid ... eller en kjempetabbe ? Kandidaten til prisen som nå skal deles ut klarte det kunststykke å legge ifra seg sin jakke inneholdende mobil, briller og digital kamera på en stein midt i elva. En plutselig og uventet vannstigning, sansynligvis forårsaket av at andre Backlashmedlemmer entret elva i vadeutstyr for å fiske, medførte at jakka med innhold havnet i elva og måtte fiskes opp av eieren som lykkligvis stod nedstrøms steinen. Dette kvalifiserer til prisen, ”Årets tabbe – 2007” til Kai Dalberg.

5. Bjørn:

Da hendelsen ikke ble observert, er situasjonen tenkt slik:

Vekt : 12 gram
Fart: 117 km/t
Elevation: 27 grader
Retning: Backlashgutt !

Vi som ikke var tilstede ved Laugens bredder fredag 07. september 2007, har lest og hørt den dramatiske beretningen om wobleren som skjøt fart fra dypet og boret seg inn i Bjørns underarm. Takket være dyktige feltkirurger endte historien godt. Med bakgrunn i dette, har juryen valgt å tildele ”Kapten Kroks” pris til Bjørn Vestby.

6. Morten:

Mange store menn har blitt tatt av dage gjennom historien, men iår skjedde troligvis det første, og forhåpentligvis siste, drapsforsøket på et av våre medlemmer. For, etter å ha blitt foret med 1,5 kg bacon, 2 egg og 4 hamburgere til frokost, var det knapt så mannen kunne bevege seg og langt mindre fiske på årets samling ved Mistra. Juryen har latt seg imponere av hans evne til å restituere seg og vi har gleden av å tildele ”Survivor-prisen” 2007 til Jan Morten Sæbø.

7. Kurt:

Fra Historie-undervisningen på skolen, husker vi vel alle den tragiske historien om den belgiske diplomaten Kűrt Stolleken som mistet sitt sete ved kong Leopold II’s bord på grunn av at han var så glemsom. Prisvinneren som nå skal få sin pris, mistet ikke sitt sete, men hadde glemt det igjen hjemme da Backlash var samlet ved Atnas bredder denne sommeren. Dette medførte at kandidaten tapte stolleken ved hver bordsetting og måtte ta til takke med en kjølebag som sitteunderlag. Vi tildeler med dette ”Leopold II’s pris” til Kurt Johansson.

8. Reidar:

”Får-i-kål og lammelår.
Smalahoved.
Ullvotter og strikkegenser.
Tøfler tovet.
Ulvemat og fartsdumper.”

Sauen har mange bruksområder. Nytt av året for dette plagsomme dyret er at det har blitt brukt som unskyldning for manglende deltakelse på Backlashtur.  Med bakgrunn i dette tildeles ”Gjeterprisen – 2007 ” til Reidar Olsen som brukte sauesanking som en indirekte årsak til manglende deltakelse på Backlashtur til Vinstra.

9. Eirik:

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, eller dårlige Lavvo’er. Medlemmet som nå skal få sin pris har nok lidd mer enn de fleste andre på grunn av dette. Maksimalt uheldig plassvalg i våre lavvoer, har medført stadig fuktige netter med dertilhørende våte klær og sovepose. Av den grunn har juryen den store glede å dele ut prisen ”Vandmannen” til Eirik Wickmann.

10. Gunnar:

Størst ørret 2007.
Kommentaren fra juryen er: ”Ingen kommentar” !