Backlashpriser 2004.

”En glad gutt” 2004.

Nominerte: Arnstein, Kai og Reidar

         "Øyvind het han, og gråt da han ble født. Men alt da han satt oppreist på morens fang lo han, og når de tente lys på om kvelden, lo han så det sang..."

Dette velkjente sitatet er hentet fra Bjørnstjerne Bjørnsons (1832 – 1910) bondefortelling ”En glad gutt”, skrevet i 1860. Det er mange likheter mellom bokens hovedperson, ”Øyvind Plassen” og  kandidaten som nå skal få tildelt sin pris. Han heter riktignok ikke Øyvind, og om hans far er bonde vites ikke, men sansynligheten er meget stor for at han gråt da han ble født…og latteren, ja den sitter løst også hos han. For sitt alltid like gode og sprudlende humør, tildeler vi ”En glad gutt” prisen for 2004 til Arnstein Mathisen.

                                                                               

”Årets tabbe” 2004.

Nominerte: Anthony, Bengt, Gunnar, Kurt, Morte 

”Alle fugler små de er….”, og som små, lærer fuglene seg stjernehimmelen mens de sitter i redet og stirrer med store øyne opp mot nattehimmelen. Denne opparbeidede kunnskapen benytter de senere i livet, for fugler er genetisk disponert til å navigere etter stjernene.

Den nominerte til prisen som nå skal deles ut kunne dessverre ikke benytte disse verdensrommets utposter som hjelpemiddel fordi det fremdeles var lyse dagen da han satt i sin bil på veg til Backlashsamling i Rendalen sensommeren 2004…og man kan vel trygt si at han aldri har vist tegn som tyder på at han er genetisk disponert for navigering. Som så mange ganger før gjorde han et feil valg i et vegkryss og havnet flere mil på avveier. Dette kvalifiserer til prisen  ”Årets tabbe” 2004 og vinneren er Bengt Olsen.

                                                                                         

”Mann for sin hatt” 2004.

Nominerte: Bjørn og Eirik.

Prisen ”Mann for sin hatt”, kan dekke så mangt. Når det gjelder årets pris har juryen valgt den bokstavelige tolkningen av uttrykket og ved å studere innsendt matriale fra hver enkelt Backlashtur gjennom sesongen, har juryen kommet fram til vinneren av årets pris. Juryen uttaler:

” Denne hatten vurderes å ha mange bruksmuligheter. Her kan nevnes:

·       I impregnert utgave, egner denne hatten seg ypperlig som nattpotte.

·       Hatten kan i nødstilfelle benyttes som lavvo.

·       To av dem ville fått Arne Hyggen til å gå av skaftet.

·       Om Celina Midelfart hadde ankommet Norsk Derby på Øvrevoll kun iført denne hatten, ville ekvipasjen utvilsomt fått stor oppmerksomhet.

·       Hatten sitter imidlertid som støpt på hodet til :

Bjørn Vestby, vinneren av prisen ”Mann for sin hatt” 2004. Et bilde sier som kjent mer en tusen ord ! Vedlagt.

 

”Backtus”.  Backlash's "kaktus-pris" - spesialpris som deles ut etter høve.

Nominert Anthony og Kurt.

Kandidaten til prisen som nå skal deles ut, et utvokst, kjønnsmodenet eksemplar av arten homo sapiens, har blitt studert nøye av juryen gjennom de siste 12 månedene. Studiene viser dennes vandring fra sted til sted , fra land til land og fra.....hull til hull !

Hull inneholder, som kjent, svært lite...og at disse da kan være så attraktive at man prioriterer denne jakten på hull å ”putte den  i”, på bekostning av en Backlashtur, er uforståelig for juryen. Det var derfor intet vanskelig valg å tildele  ”Backtus” prisen for 2004 til Kurt ”Golf” Johansson.

 

”Størst ørret”

”Fiskelykke” kan defineres på mange måter. Her skal nevnes fire av dem :

1.    ”Evnen til å få fisk på alle slags steder hvor ingen andre får eller har fått fisk”

2.    ”Evnen til å få fisk til alle tider på døgnet eller året, når ingen andre får fisk, fordi det egentlig er umulig å få fisk til sånne tider”

3.    ”Følelse av lykke forårsaket av fisk. Dette kan dreie seg om den lykkefølelse en sportsfisker får når han får fisk eller kjenner et napp”.

4.    ”Lykkefølelsen kan også komme av at sportsfiskeren ikke er glad i fisk. Det er nemlig grunn til å tro at mange norske sportsfiskere hater fisk pga. at de som barn måtte spise fisk fem dager i uken”

Juryen vil ikke påstå at det er ”Fiskelykke” alene som er årsaken til at vinneren av ”Størst ørret” konkurransen for 2004 har gått av med seieren, men er likevel ganske overbevist om at tre av de ovenfornevnte definisjonene passer på kandidaten. Vi har gleden av å dele ut prisen for ”Størst ørret” 2004 til Kai Dalberg.