image002.jpg (8438 bytes)    Backlashpriser 2003

 

Arnstein

Det var flere nominerte til prisen som nå skal deles ut for første gang. Prisen deles ut til en person som på tross av sin deltakelse på flere turer gjennom sesongen, har klart å gjøre dette uten negative anmerkninger i form av tabber, sleivspark, støtende bemerkninger etc. Prisen har fått navnet ”Snill gutt ” og vinneren er ingen ringere enn Arnstein Mathisen.

Sponsor: ”Martin Schanke”

 

Bengt

De fleste fisker blir, av naturlige årsaker, fanget i rennende, stillestående eller strømmende vann. Hvilket ukjent grunnlag den nominerte til prisen som nå skal deles ut hadde for å plassere sin flue i toppen av en 4,38 meter høy furu gjentagende ganger, vites ikke. Ifølge observatøren til hendelsen, fikk den nominerte ei heller fisk ved anledningen. På bakgrunn av dette og for hans iherdige innsats, tildeles ny pris av året, ”Optimisten”, til Bengt Olsen.

Sponsor: ”Kongelig Norsk Seilforening”.

 

Eirik

Ærlighet varer lengst”, heter det…og det ser ut til at den må vare til neste år. For sjelden eller aldri, har vi vel opplevd slik møye for å betale en regning for to overnattinger i fjelltelt i Steinholet Fjellcamp fordi kandidaten, våt, fortumlet og med mulighet for sen-skader i form av whiplash ,  måtte rømme lavvoen på grunn av et annet medlems overtramp. Dobbelt ergerlig ble situasjonen for den nominerte da det ei heller fantes toalettpapir på avtredene. Men, kandidaten er forhåpentligvis restituert nå og belønnes med  ”Vågå Fjellstyres Ærespris”. Vinneren er Eirik Wickmann.

Sponsor: ”Edet Maxi toalettpapir – dobbelt så mye på rullen”.

 

Gunnar

Kandidaten til prisen vi nå skal dele ut har brukt usedvanlig mye tid på forberedelse og gjennomføring av årets fiskesesong, som var forventet å bli noe helt spesielt. Men, på tross av iherdig innsats i nære og fjerne elver og vann, viste det seg etter hvert at ørreten ikke var lett å lure på kroken. Overraskelsen var derfor stor for kandidaten da det etter endt sesong viste seg at han likevel hadde gått til topps i konkurransen om ”Størst ørret”. Vinneren er Gunnar Lid.

Sponsor: Mødrene til ”Værelsespikene på St. Julians Hotell”.

 

Kai

Det er godt at kandidaten til prisen vi nå skal dele ut har brede skuldre, det er nemlig et stort ansvar som hviler på disse. Innbetalinger, utbetalinger, ansvaret for kassa og sene nattetimer når årsregnskapet skal gjøres opp. Ubehaglige, men nødvendige, avgjørelser når beholdningene ikke strekker til for ønsker fra gruppa. Oppgaven sliter nok mer enn resten av Backlash gruppa aner. En observasjon av kandidaten over flere år, tyder på at han har blitt eldre…. Derfor tildeler vi her i dag ”Backlash’s Ærespris” til Kai Dalberg for lang og tro tjeneste som kasserer i Backlash.

Sponsor: “Kassadamene på Rimi”

Kurt

Han har fremstått som gruppas største ekspert på området. På bakgrunn av hans legendariske artikkel i  Backlash News’s April nummer fra 1993 og hans senere års spesialisering innenfor området, har han helt til det siste fremstått som en slags ”guru” på området. ”Kurt om Fluer” var blitt et begrep.

Det var derfor med undring og sjokk gruppa kunne observere den tomme posen til kandidaten under den prestisjetunge ”Flue” - konkurransen i Sjodalen der det gjaldt å fange flest mulig insekter på 3 minutter. Det var derfor ingen tvil blant jurymedlemmene om at den nye prisen, ”Fluesmekker’n”, skulle gå til Kurt Johansson.

Sponsor: “Oslo Veggdyrkontroll AS”.

 

 

Reidar

Han er ikke redd for å ta i et tak,

med Lavvo på brøstet og ryggsekken bak

han legger i vei,

med cap’en på snei,

og får enhver annen til å føle seg svak.

 

”Sherpa” - prisen tildeles Reidar Olsen.

Sponsor: ”Transportsentralen”  

 

Tony

Like skeptisk som fotballsupporteren var i  reklamefilmen på TV da han ble servert en ”Munkholm” fordi det lokale fatølet var drukket opp, virket den nominerte å være under årets tur til Sjodalen. Observasjonen ble gjort i forbindelse med ”Sluk” konkurransen på årets hovedtur der oppgaven gikk ut på å sluke en halvliter øl på raskest mulig måte.

Den nominerte løste imidlertid oppgaven på en fortreffelig måte og seiret overlegent i konkurransen. Det var derfor ingen tvil om at prisen ”Slukhalsen”  skulle tildeles Anthony Creece.

Sponsor: ”Norges Rørleggerforbund”

 

Morten

Som man reder, skal man ligge, heter det. Vi husker vel alle hvordan den nominerte til prisen som nå skal deles ut braste gjennom sengebunnen under Backlashs tur til Sjodalen i år 2000. Under årets tur til Finnmarksvidda, gikk det hull i luftmadrassen allerede første natta. Det neste som ble anskaffet var et selskinn av middels kvalitet som førte til at den nominerte ble liggende som en klut rundt midtstanga i Lavvo’en. Derfor mente kandidaten han var godt forberedt ved årets hovedtur til Sjodalen da ny feltseng var anskaffet. Men, så viste det seg at ei heller denne tilfredstilte EU-kravet til et godt liggeunderlag. Hele senga var fullstendig skjev noe som førte til at den nominerte ble liggende med knekk i ryggen og buken i været. Bunnen var nådd ! Vi tildeler derfor ny pris av året, ”Sov i ro” - prisen til Morten Sæbø.

Sponsor:  ”Jysk”