Backlashpriser 1998.

”Kjempen”.

En enstemmig jury var aldrig i tvil om hvor årets ”Kjempen”-pris skulle havne. Den nominerte stilte med en fangst i særklasse under årets Backlash-tur til Sjoadalen der en ørret på 0.6 kg ble landet.

Og da vet vel de fleste hvem som er vinneren?

Bengt Olsen !

 

”Bindersen”.

Kandidaten til denne fornemme prisen har utmerket seg men sin innovative tenking og hans ”Nyskapning” av året, har allerede gjort seg bemerket og tynnet ut ørretstammen både i Hurdal og i Sjoadalen.

Vi snakker om den kjente fluebinderen , skaperen av Backlash-flua, Kurt Johansson.

 

”Den gyldne Grytekluten”.

Juryen uttaler, sitat: ” På tross av sin høye alder, har han i en årrekke gledet sine fiskerkamerater og kolleger med sitt gode humør og sine velduftende gryter”. Mine herrer, ”Den gyldne grytekluten’s”- pris går til vår alles Reidar Olsen

 

”Hawk eye”.

Hawk-eye prisen er ny av året og denne klassens suverene kandidat, kan vise til den mest spektakulære observasjon i Backlash’s historie. Et øyenvitne var det som overbeviste juryen om at den nominerte ikke skulle havne i kategorien ”Årets bløff”.

For sin UFO-observasjon ved Høversjøen, tildeler vi årets Hawk-eye pris til Kai Dalberg

 

”Lapp-Lisas ærespris”.

Hvem husker ikke Lapp-Lisa og hennes utrolige kamp mot elementene. En liknende, men endog hardere kamp har foregått i våre hjemlige trakter. En kamp mot tiden og med utålmodige ”kunder” hengende over skuldrene. Resultatet, ble vår egen ”Lapp”, Backlash-merket.

Morten Sæbø.

 

”Grønnsaken”.

Aldrig før har vi hatt slik en suveren vinner av denne ”Grønne” klassen. Den nominerte tok imot tilbudet om medlemskap i dette eksklusive selskap og har nok ikke rukket å angre på det. Vi ønsker årets ”Grønnsak” velkommen i klubben.

Arnstein Mathisen.

 

”Først og Størst”.

Årets ”Først og Størst”-pris er som navnet tilsier, todelt. Kandidaten i denne kategorien fikk ikke bare årets første fisk på Backlash-flua, men også årets største. Det er meg en stor ære å presentere, Gunnar Lid.

 

”dB-prisen”

Juryen slapp å lete i krokene for å finne den ideelle kandidaten til denne klassen. En ny ”æra” i Backlash’s historie startet da kandidaten ofret av seg selv for å tilfredstille  EU-kravet på 68 dB under snorking. Årets dB-pris, går til Terje Oksdøl.

 

”Hvor var du”

Dette er den klassen som har voldt juryen de største problemene i år. Dette fordi vi har to nominerte som juryen ikke har klart å skille fra hverandre. Derfor har juryen besluttet å dele denne prisen likt på de nominerte. ”Hvor var dere” da staven brakk?

Eirik Wickmann og Steinar Dahl.