2011-Årsavslutning

Bengt's Hytte- og Oldtidstun

Deltakere:

Morten , Eirik,  Anthony, Arnstein, Bengt, Kai, Kurt og Gunnar

Skal bare som innledning konstatere at Paven i Roma åpner «Den Hellige Port» i Peterskirken hvert jubelår (frekvensen har vært noe varierende, starter med 100, så 50, 33 og 25 år, de syntes det rett og slett ble for sjelden, men i følge Tredje Mosebok, kapittel 25, vers 9 til 11 skal et jubelår komme etter hvert 49.år).

Men hos Backlash er det annerledes. Bengt er nok en gang hyggelig, og åpner oldtids-tuftene på Skotterud for Fiskegruppen Backlash, i anledning avslutnings-feiringen av gruppens 20 års jubel-sesong.

Et nydelig vær lørdag gjør tilværelsen behagelig. I den anledning vil det, som seg hør og bør en fiskegruppe, bli arrangert en fiskekonkurranse, Størst Fisk i løpet av dagen, senere på kvelden en påfølgende premiering. Vi har alle hørt om «Hjortejegeren» med venner, noen oppsagte amerikanske stålarbeidere fra Pennsylvania, som morer seg med russisk rulett under Vietnamkrigen. Dette er bare blåbær, Backlash har sin egen «Gjeddejeger» (se vedlagte bilde), fra Krystall Palasset, et sted på Konnerud, som ved hjelp av en innleid Wobbler (engelsk for en full mann som sjangler), drar i land seieren for «Størst Fisk lørdag 10. september 2011».


Kai deltar på dagens fiskekonkurranse.

Men det skjer mer, allerede fredag drar en støtgruppe over til Sverige for kjøp av nødvendige naturalia. Nå er det foretatt litt store innkjøp, og med egen grenselos tror man at dette skal gå bra. Men ei, der mitt i stien står tollerne. Bare gode talegaver forhindrer at støtgruppen havner på vann og brød. Naturaline er sikret.

Det må heller ikke glemmes at flere medlemmer utsetter seg for anstrengelser med sanking av store mengder kantareller og tyttebær (det blir nydelige rørte tyttebær). Kurt plukker tyttebær så voldsomt at en vipera berus (huggorm) blir så sur at den kommer truende fram og markerer reviret sitt på nytt.


En gjedde på kroken.


Ut på ettermiddagen starter web-redaktøren å putte forskjellige ting oppi den sorte gryte. Blant annet den før omtalte kubikkmeteren med nypussede kantareller. Han rører og rører, hva alt snadderet er, vet jeg ikke, men tidlig kveld er den ferdig. Hvem som bidrog med hva vet jeg heller ikke, men alle bidrog med godt humør. Når vi er klare til selve inntakelsen, av innholdet i den sorte gryte, viser det seg at det må være store mengder snadder, det smaker fortreffelig og skylles ned med store mengder importert Claret fra Sverige. Etter kaffe og en del brunt, starter web-redaktøren en imponerende gjennomgang av alle konkurransene med premiering. Her skal selvfølgelig sekretæren gjøre notater og få med seg dette i detalj, men med dårlig syn, tussmørke og en selvpåført redusert hjernekapasitet, går ikke dette bra. Noen må redigere dette her:

Størst Ørret 2011 har Gunnar fisket i Vindelfjellet, tror også det er den største som er landet i regi av Backlash, var det 1,82 kg?

De 3 beste bildene i årets fotokonkurranse blir også premiert, og går til: Gunnar, Gunnar og Bengt.Vinnerbildene finner du her.

Gjeddejegeren fikk sin pris for Dagens Største Fisk.

Slik bare forsetter det en stund, tror jeg, det er sikkert flere premieringer, dette er meget hyggelig. Kvelden og natten forsetter også meget hyggelig, plutselig begynner morgenkvisten å nærme seg, man bør legge seg.
 

 


Et lite glass vin hører med.


 


Kai og ....


Hva har du i posen, Eirik ?


... vår vert i dyp konsentrasjon..

 

 

 

 

Premieringer på årets avslutningsfest.


"Størst ørret" trofeet overrekkes av fjorårets vinner.


Anthony mottar sin premie.

Dagens fiskekonkurranse:
- Størst gjedde. Vinner Lord Anthony Edwin Creece.
- Størst abbor.   Vinner Formann Bengt Asbjørn Olsen.

Årets fotokonkurranse:
- 1'ste premie.     Vinner Web redaktør Jan Gunnar Lid
- 2'dre premie.    Vinner Formann Bengt Asbjørn Olsen.

Gruppas pris.
- Medlemmene fikk i oppgave å bli enige om en person i gruppa som fortjente en ekstra oppmerksomhet. Vinner Sekretær Eirik Wickmann.

Premiene:
- Savagear Sandel 70g.
- Attack Pop Tiger wobbel 90mm 19g.


- Fishpond Arroyo chest pack/hoftebelte veske.
. Kinetic Waterspeed snellebag str.M.

 

. Pool 12 fiskebrille.

 


Backlash jubileumspremie 2011.
Backlashjuryen ønsket, i anledning 20-års jubileet, å dele ut en spesiell premie. I de 11 årene vi har konkurrert om vårt stolte trofé ”Størst Ørret” - Vandrepremie, har listen over vinnerne kun involvert halve gruppa. Det er alså fem navn som aldri har nådd opp i denne konkurransen.

I den anledning ønsket juryen å bidra til at nok et navn havner på trofeet, forhåpentligvis allerede neste år. Dette søkes oppnådd ved den ”Motivasjonspremien” som ble delt ut. Vinneren ble trukket blant de tilstedeværende medlemmer som ennå ikke har sitt navn på trofeet.

Vinner: Formann Bengt Asbjørn Olsen.

 

 

 

 

 - Bokpremie : "Derfor biter fisken".


Kveldshygge på terrassen.


Søndagen gryr med regn, det passer vel ganske bra, da den store opprydningen og oppvasken (kopper og kar) skal foretas. Alle bidrar også her med et eller annet. Etter dette er det bare å konstatere at 20 års jubelsesongen for Fiskegruppen Backlash er slutt. Det er jo trist. Vi drar hjem. En spesiell takk til Bengt for åpning av gemakkene.


Lord Anthony Edwin Creece har gjort sitt...

Takk til alle som har bidratt til at Backlash-sesongen 2011 har latt seg gjennomføre og blitt fantastisk hyggelig. Husk at pilsens emballasje (neste gang den brennes) har et smeltepunkt på 660,32 grader (sea-level). Er vi ved elven i Vindelfjellet, med svenska burkar, er det 659,18 grader. Kokepunktet (glem det) er noe helt annet, 2467 grader, ikke Kelvin, men Celsius.

Tenk på neste sesong så lenge.

Med vennlig hilsen

Eirik.