Årsavslutning 2017

Bengt's Hytte- og Oldtidstun

4-6 september.


Årets avslutning fulgte tradisjonen, og i år gikk det utover «torpet» til  Bengt. Årets  medvirkende var: Kurt, Eirik, Arnstein, Gunnar, verten og undertegnede.


Etter først  en omvei om Charlottenberg ( litt vanskelig å se avkjøringen til Skotterud ) ankom vi rundt tolv/ett på fredag , Arnstein kom lørdag formiddag.

Etter den strabasiøse overfarten med båt, måtte vi roe oss med noe kaldt før alvoret begynte.Framme ved hytta.

For den som trodde dette var en avslappende helgeutflukt for halvgamle gubber, hadde kommet feil, for nå startet : The Backlash Games !

Dette var en tredelt konkurranse hvor del en, overraskende nok var, mest fisk(!) Denne konkurransen gjaldt fra ankomst frem til lørdag kl.18.00.

Så det var bare: alle mann i båtene, ( to båter, fem mann ) utstyrt med blant annet bæreposer for oppbevaring av all fisken. Det ryktes til og med at en hadde tatt med søppelsekk!

Dette kunne komme godt med, for Nessjøen er jo full av fisk, det vet vi, for vi har jo fisket her før!

Gunnar stilte med sin dødlige vinnersluk fra sist gang,"vannslange m/innhold", og da den ikke fant annet enn bunnen, begynte jeg å bli litt engstelig. Nå skal det sies at farten var litt lav, da motoren ikke ville starte og ro-hastigheten ble for lav. Undertegnede hadde for anledningen gått til innkjøp av en helt ny type sluk, nemlig gjeddedødaren «Suecide Duck».

Dette er en sluk som tilsynelatende skulle gjøre rent bord, eller «rent vann», når det gjelder effektivt fiske. Prinsippet er en liten plastikk- andunge som svømmer for livet i overflata med padlende ben.Uimotstålig for ei gjedde! Gjett om den var! Eneste hake: monteingsanvisning på You Tube. Problemet var bare at båten vi var tildelt hadde ikke engang tilgang til You Tube, ingen PC, ikke nettbrett,(dette er for dårlig) så monteringen ble ikke helt patent og helt sikkert årsaken til at gjedda ikke viste noen interresse - det er jeg helt sikker på! Etter flere timer med fiske var opptellingen etter første dag: Kurt- gjedde- 3 hg. Noen nevnte noe om rotenon i vannet som kunne virke logisk, men det kunne ikke dokumenteres.


Kurts 3 hg gjedde i håven.


Fiskere på Nessjøen.Kurt fisker videre.
 

Fredagskvelden tok vi noen smertelindrende dråper som skulle hjelpe oss å få dagens opplevelser på avstand. De hjalp.

Lørdag dukket Arnstein opp og konkurransen fortsatte med full innsats. Mange timer, resultat: null fisk. Jeg hadde forresten et napp, men  poengutregningen for napp var det ikke  enighet om.

Mot slutten av konkurransen halte jeg endelig iland en fisk - en mort! Lengde ca.7-8cm. Seier til Kurt. 
 


Neste konkurranse var slukkast på blink. Mitt forslag var å legge blinken ca.midtfjords, (kanskje litt overdrevet) men de fornuftige av oss halverte avstanden. Det var også alt for langt.(ca.10 -12meter?) Dette ble en konkurranse om å ikke treffe blinken. Bengt var den eneste som holdt på å ødelegge det med et kast bare ca.20 cm utenfor blinken.

Siste øvelse var å styrte ned en liten boksøl på kortest tid. Undertegnede vant, og den mest overraskede var undertegnede! (Denne øvelsen skulle forøvrig vært filmet.)


Poengfordeling "Backlash Games 2017",


 

Etter alt dette slitet nærmet det seg middag, nemlig Gryteretten! Utenforstående ser kanskje for seg en toro-pose med nogo attåt. Backlash tar den litt lenger. For anledningen de Tre Kokker, (Arnstein,Eirik Bengt) fikk utfolde seg med reinskav som hovedingrediens, ris og grønnsaker og  med nydelige urter fra grunneiers innholdsrike hage. Dette var en fulltreffer! Etter middagen og et lite glass rødvin, virket det som de fleste  var fornøyd, (magesmertene kom etterpå)

 

Etterpå var det utdelinger av div. priser. "Størst ørret" gikk til Bengt.


Bengt vant "Størst Ørret 2017".

 

Fotokonkurransen ble vunnet av Gunnar.
Undertegnede vant knepent Backlash Games takket være en 7-8 cm mort.
Her kom Kurt på andre plass og Arnstein havnet på tredje.

 

 
Poengfordeling ved årets fotokonkurranse.


Vinneren av Backlash Games 2017 med sin flotte premie.


Vinner av Fotokonkurransen 2017.


Vinflasker i premie til nr. 2 og 3 i Backlash Games.


 

 

Etter rydding og musesikring av alt spiselig ble hyttene forskriftsmessig forseglet for vinteren og vi klar for avgang . Takk for i år til alle, og en ekstra takk  til Bengt for gjestfriheten!

Morten.