Årsavslutning 2015

Bengt's Hytte- og Oldtidstun

4-6 september.


Deltakere: Morten, Eirik, Arnstein, Bengt, Kurt, Gunnar og Bjørn


Nok en gang var vi samlet på Bengts trivelige Hytte- og Oldtidstun ved Nessjøens bredde. Det er sesongavslutningen 2015 som skal markeres og som seg hør og bør medfører dette tildels store mengder med god mat og godt drikke. Stedet innbyr også til fiske og det er gjedda vi da stort sett jakter etter. Ved denne anledningen var deltakerne også utfordret til å lage sin egen fangstredskap ( les: sluk eller flue ) av ting og tang man hadde til rådighet. Det knyttet seg derfor stor spenning til hva den enkelte hadde prestert. Her var det meningen å slippe fantasien løs og det ble i stor grad også gjort.
Årets avslutningsmarkering hadde også på agendaen det å lage en plan for turer i jubileumsåret 2016. I tillegg skulle selvfølgelig vandretrofeet for "Størst ørret" gjennom sesongen deles ut. Det stod med andre ord nok på programmet denne septemberhelgen.


Fredag 4.
Ankomst til Nessjøen i fine værforhold. Bengt, Eirik og Kurt dro innom Charlottenberg og hamstret mat og drikke, men kom likevel først fram til hytta. Rett etter ankom Morten og Gunnar.


Her ventes det på transport til hytta.


Nesten framme ved brygga.


Framme ved hytta.

Det ble fisket litt denne første dagen og vi fikk sikkert i oss nok mat og drikke. Dagen ble til kveld og natt og som vanlig hadde vi det hyggelig sammen.

Lørdag 5.
Vi ble fulltallige da Arnstein og Bjørn etterhvert ankom Nessjøen. Det ble også etterhvert tid for vår konkurranse. Den var todelt og gikk i korthet ut på bedømning av den enkelte deltakers hjemmelagde fiskeredskap og deretter en fiskekonkurranse med dette utstyret.

Det var mange flotte kreasjoner som ble lagt fram for dommer Bengt. Dessverre har vi ikke fått inn bilder av alle.
Som dommer skulle han gi den enkelte en designkarakter fra 1 - 10. Resultatet av denne vurderingen var hemmelig for deltakerne fram til fiskekonkurransen var over.

 
<- Bjørn og Mortens -> fantasifulle kreasjoner.

Kunkurrentene ble delt i to grupper og hadde 1,5 timers fiske hver.
Gruppe_1, Eirik, Kurt og Arnstein kom tomhendte tilbake fra sin fisketur. Det hadde likevel skjedd noe for en av deltakerne. Eirik, som fisket med sin McLaren var i nærkontakt med en gjedde, men dessverre klarte den storvokste fisken å rive av kroken som var festet til "bilen". Synd !

Gruppe_2 overtar fisket. Det tar ikke lang tid før Gunnar har "føling" med fisk. Det var et par antydninger til før det plutselig ble fast fisk. Ikke lenge etter skjedde det igjen og nok en gjedde havnet i bunnen av båten. Det hadde ennå ikke gått mer enn 45 minutter, men så satt et forrykende regnvær inn og gruppa ble enige om å avslutte fisket.
Når dommer Bengt hadde summert alle tall fra designdelen ( som Morten vant ) og fangsten, viste det seg at Gunnars Hageslange vant totalt.


Eiriks McLaren.

Gunnars hageslange.


Kurts snertne sluk.


Gunnars fangst.        


Premieutdeling.
Det var tid for å dele ut premier. Premien for konkurransen over var todelt. I tillegg til en 10-pakk med akevitt, fikk vinneren en sjekk fra Backlash forenede Bank pålydende kr. 5 000,-. En stor overraskelse.


En overraskende og raus premie fra Backlashgutta.
Gunnar med akevittpremien.

Størst ørret 2015.
Ingen overraskelse vedrørende denne prisen og det var hyggelig å kunne videresende vår trofe til Bengt for hans nye personlige rekord og største ørret i 2015. Rekordfisken veide 1,00 kg.


Slik er plaketten på vårt vandretrofe 2015.


Turplaner jubileumsåret 2016.
Følgende turer i 2016 ble banket igjennom på planleggingsdelen av denne samlingen. Ingen dato er spikret for disse turene ennå.

  1. Åpningstur på hytta til Arnstein.

  2. Hytta til Gunnar. Slutten av juni ? ( Gunnar ber om hjelp til å fange en eller fler av de store fiskene som har frustrert ham).

  3. Hovedtur bestående av laksefiske i Eira og fjellfiske i begynnelsen av august.

  4. Årsavslutning ( på hytta til Kai ? )


Vi fikk også tid til en hyggelig prat.


Det er begrenset hva man ( jeg ) husker fra en slik samling. Jeg husker imidlertid et godt måltid tilberedt av Chef Eirik og hans team, gode viner og et lystig lag. Takk for en fin helg til alle som var med.

Gunnar.


En glad gutt !