2013-Årsavslutning

Bengt's Hytte- og Oldtidstun

Deltakere:
Morten, Eirik, Anthony, Arnstein, Bengt, Kai, Kurt og Bjørn

Sesongavslutnings-feiring Backlash 2013.
Oppmann: Bengt.
Tidspunkt: Lørdag 31. august til søndag 1. september.


Allerede fredag ettermiddag den 30. august setter deler av Backlash fraksjonen «Den Rustne Pilk» (Tony, Bengt og Eirik) retning mot Bengts Bygdetun ved Nessjøen. Men før de kommer så langt gjør de en aksjon i utlandet. Dette for å skaffe nødvendige forråd for festen. D.R.P. måtte denne gang stille med 3 mann slik at nødvendige tollrestriksjoner blir overholdt. Stuerten har med detaljert liste for innhenting av mat, dessverre ble denne oppbevart i hodet. Dette skal få alvorlige følger (følg med videre). Etter at vi kommer tilbake til Bygdetunet med de nødvendige ingredienser, blir det også tid for litt fisking. Noen gjedder og abborer blir tatt opp av vannet.

Lørdag morgen gryr, det blir tid til morgenbad og litt fisking før de andre Backlasherne ankommer. På ettermiddagen blir en meget alvorlig fiskekonkurranse avholdt i nærområdet av Bygdetunet. Budskap for konkurransen?: Størst fisk i løpet av 2 timer. Under denne seansen erindrer stuerten (med ett aha) at deler av innkjøpene er gjort på feil grunnlag. Det er rett og slett feil vare i innkjøpet! Krisen er der, det blir ingen mat. Formannen blir oppringt under innseiling av en liten gjedde. Gjedden forsvinner. Formannen og stuerten må avslutte fiskekonkurransen, og rase avgårde til nærmeste tettsted. Nye innkjøp, middagen kan bli reddet. Mens dette har pågått, har flere fått fisk. Kurt, hover ikke i land en bra gjedde, men hover i båt på en sikker måte. Det må kontrollveiinger til for å finne vinneren.

Matlaging starter, må berømme kokk Bjørn, han forbereder, dimensjonerer og blander sammen alt stoffet i Con Carne i riktig rekkefølge. Han blir til og med beordret (stakkars) til å hakke opp 1 kg løk. Han gråt for de neste 10 år. Må også bare si at svensk grønn pepper, dessverre bare er grønn paprika. Det blir ikke noe futt i dette her.

Etter dette er det premieutdeling, i regi av formann Bengt, i diverse konkurranse-kategorier, følg bare med.

Ettermiddagens fiskekonkurranse vinner Kurt med en ikke ubetydelig gjedde. Han vinner for dette en meget utsøkt hel flaske vodka, skaffet til veie av en kar med navn Stig Martin. Den er blitt fraktet to ganger med helikopter og 150 mil med bil, bare for å få den skvulpet rundt, til den oppnår den runde nydelige smaken. En riktig luksusvodka, bragt hjem på flaske.

 

Avstemming blant medlemmene skaffer frem en avgjørelse i Backlash Fotokonkurranse 2013. Her må det nevnes at dessverre er ikke juryens formann og premie-anskaffer tilstede. Vi takker ham. Resultat blir:

1. premie. Bilde nr. 1, 22 poeng. Tatt av Eirik. Tittel: "Bengt, vi kan ikke fiske nå!"

Blir premiert med flott bokverk: Fiskeguide for Hardangervidda (kastet meg med en gang over beskrivelsen av Kvennavassdraget, har nå mange hemmeligheter).


2. premie. Bilde nr. 12, 21 poeng. Tatt av Kurt. Tittel: "Stille stund"

Premiert med et flott bokverk.


3. premie. Bilde nr. 5, 15 poeng. Tatt av Eirik. Tittel: "En fisker hjelper en annen fisker med påkledningen"

Premiert med den historiske boken: Villmarksliv i norske fjell.

Vinnerbildene kan beskues her.

 

Tilslutt blir prestisjetrofeet (den legendariske Backlashørreten på en pidestall av fiskekrok), en vandrepremie, til den heldige fiskeren, som har skaffet tilveie «Årets Største Ørret 2013» utdelt. Den dyktige fiskeren og vinner er Kurt, med en ørret på 1,24 kg, tatt i Altsån i Vindelfjellet. Jubel!

 Festen fortsetter etter dette til uante høyder. Et verdig punktum av fiskesesongen 2013.

Jeg må med dette få takke alle for den flotte weekenden og festen.

Bengt må takkes for åpningen av Bygdetunet ved Nessjøen, for Fiskegruppen Backlash.

Alle Backlashere må takkes for den vel gjennomførte sesongen 2013.

Ser frem til neste sesong.

 

       Med vennlig hilsen

       Eirik.