2012-Årsavslutning

Høvernsjøen

Deltakere:

Morten , Eirik,  Anthony, Bengt, Kai, Kurt og Gunnar

Sesongavslutnings-feiring Backlash 2012.
Oppmann: Kai.
Tidspunkt: 14.-16. september 2012.


Under weekenden for sesongavslutningen av årets fiske, ble også «De 22nde Backlash’ske sommerLeker 2012» avholdt. Åpningsseremonien ble gjennomført fredag kveld under stor festivitas. Det er bare så synd at Den Olympiske Komite, med herr Jacques Rogge i spissen, uteble. Dette skyldes sekretariatet glemsomhet (ved sekretæren i Backlash), det hadde både glemt å dele ut bestikkelser, og bestille tvilsomme damer til herrene. Vel, vi ble nødt til å klare oss uten komiteen denne gangen.

 


En fisker.


Speider etter fiskeren.

Første øvelse (egentlig todelt) på programmet ble startet på lørdag morgen. Det er som seg hør og bør en fiskegruppe: Størst oppfisket abbor og ørret. Det ble lagt ned en formidabel innsats på dette feltet av medlemmene, kraftfisking. Sågar ble det gjort et krampaktig forsøk på å øke fangsten, på oppløpssiden, av to av medlemmene. En drastisk manøver, en båt ble satt på vannet, og en oter ble rodd rundt den siste timen av fisket. Dette ga dessverre ikke nevneverdig forandring på resultatet av konkurransen. Senere på kvelden ble vinnerne, som var en og samme person, utropt. Ikke overraskende var det Kai som vant begge klassene. Premien for størst ørret var en (kirurg) saks. Denne til bruk for skånsom fjerning av fiskeredskap i munnen på fisk, det kan jo hende at mannen får ett illebefinnende og starter med «Catch & Release» fiske. Premien for fangsten av størst abbor, var en Priest (klubbe, batong). Vinneren ble meget glad. Dette passet bra, fordi knokene på høyre hånd nesten er utslitt på fiskeren; etter tusentalls fiskeavlivninger etter «Monsen»-metoden. Fra og med nå skal dette foregå med Priest.

Ellers av øvelser nevner vi i fleng:

Basketball-kasting i kurv. Her viste mr. «Hole In One» sine ferdigheter, og innkasserte seieren med 5 fulltreffere. Kurt mottok premien; 2 heftige Wobblers for innsatsen.

Videre ble det en kraftfull øvelse med voldsomme påkjenninger og melkesyre i muskulaturen: oppblåsing av ballong, til påfølgende eksplosjon. Her imponerte Morten stort med bare noen få åndedrag, før smellen kom. Premien: 2 wobblers med innlagt congas. Fyren trenger jo bare å puste av og til.

Så kom Boccia kule-om-kringkasting. Nok en gang viste Kurt sine ferdigheter på dette området, men det må nevnes at det ble en seier med marginale forskjeller, foran Gunnar. Premien her var 2 kraftfulle Wobblers.

Videre ble det skutt på blink med luftgevær. En forbipasserende elg ble meget misunnelig. Den hadde ikke gevær, men gevir. For min egen del så jeg verken kornet på børsa eller blinken, men jeg var fornøyd når jeg hørte jeg traff noe. Morten viste seg her som en mesterskytter, og tok seieren. Premien ble 2 fantasifulle Wobblers.

 

 


Blow ...

 


...


Storfiskerens prisdryss.

Dermed var det mulig for sekretariatet å utarbeide en sammenlagtliste, og kåre en over-all-vinner.

Men 4. plassen sammenlagt var klar. Det ble Bengt, han mottok en reke-kamuflert Wobbler for innstasen.

På en solid 3. plass kom Kai. Han mottok premien, en nydelig design-utviklet flueboks i PVC.

Dette med over-all-vinner viste seg å bli vanskelig, da to deltakere hadde kommet på samme poengsum. Det ble derved besluttet av arrangementskomiteen, at en omskytning skulle finne sted mellom disse. Begge skjøt, Kurt trodde blinken flyttet seg og fyrte av. Det viste seg å være en flue som beveget seg fra blinken og ut i femmerområdet. Her ble den brutalt klistret til femmermarkeringen av Kurt sin kule. Morten fyrte også av. Her var det umulig å registrere innslaget, selv med kikkert. Hadde han bommet? Etter nærmere gransking viste det seg at kulen fylte den innerste ringen i blinken fullstendig, altså et 100 % treff. Juryen fikk her en vanskelig oppgave; er vinneren en bevegelig femmer blink, eller en fullstendig fylt blink? Resultatet ble en 2. plass til Kurt, hvor premien var en leddet Wobbler med innlagt congas. 1. plassen gikk således velfortjent til Morten. Under stor jubel mottok han premien, som var 5 Wobblers, noen veldig pene og glorete med kort skjørt, noen leddete, og noen hadde sågar innlagt congas. Dette avsluttet «De 22nde Backlash’ske Leker 2012». Detaljerte resultatlister kommer i kveldsnytt, de er også tilgjengelige på nrk.no. Gratulerer til alle vinnere og deltakere.

 

I forkant av premieutdelingen, ble det inntatt et fortreffelig måltid, som hytteeieren hadde stelt i stand. En meget velsmakende elggryte. Det var så mye heftig snacks oppe-i-den, at jeg kan tenke meg---, at Tine Meierier på Østlandet----, måtte ha gått tom for fløte den dagen denne ble produsert. I tillegg kom masse deilig salat, ris og rødvin. Det kunne ikke bli bedre. Hvem som hadde skutt elgen, vet jeg ikke. Det hele ble rundet av med kaffe.


Lykkelig vinner.


God stemning.


Prisutdeling på IT-Fornebu.

Det må berettes i denne sammenheng, at utdeling av prisen for sesongens «Største Ørret», normalt finner sted under sesongens årsavslutning-feiring. Arnstein, vinneren, med en flott 740 grams høyfjellsørret, hadde på et tidlig tidspunkt, før han ante utfallet av konkurransen, bestilt seg en cruiseferie. Denne hadde han tenkt å avbestille, slik at den flotte vandrepremien, et flott ørretkunstverk, kunne mottas under sesong-avslutnings-feiringen. Dette syntes konkurransens administrasjonskomite ble for ille. Så formannen og noen delegater fra komiteen, avtalte å treffe vinneren ved det gamle flyterminalbygget på Fornebu, slik at trofeet kunne overrekkes. Dette ble gjort under stor festivitas, og ble lagt merke til der ute på Snarøya. Så fra alle medlemmer i Fiskegruppen Backlash, GRATULERER ARNSTEIN.

Resten av kvelden forløp i en gemyttlig og behagelig tone, hvor mange ørret-relaterte spørsmål ble diskutert. Det hele ble avrundet ute på morgenkvisten.

Søndagen ble åpnet med frokost og videre diskusjoner om neste fiskesesongs muligheter. Oppvask, rydding og feiing av hytta var det som stod igjen. Ute på ettermiddagen takket alle av og reiste hjem. Så takk til alle som deltok og gjorde denne weekenden hyggelig. En stor takk til Kai, som åpnet hytta si for dette, og stelte i stand denne fortreffelige festen. 

Med vennlig hilsen
Eirik.

 


En vader.