Backlash i Einunndalen 7-15 august 2015.


Deltakere: Morten, Gunnar, Bengt, Eirik, Bjørn, Kurt og Kai.


Det knyttet seg store forventninger til årets hovedtur i den vakre Einunndalen. Utfra hva vi hadde lest og hørt på forhånd var det vanskelig å danne seg en mening om fisket, for der mange beskrev elven som en elv med stor fisk av fin kvalitet, kunne andre fortelle om kun fangst av småfallen fisk. Hva skulle vi tro på ?
Kanskje var det med bakgrunn i dette at flere Backlashmedlemmer i juli, alså en måned før hovedturen, dro opp i dalen for å sjekke forholdene og mulighetene for fisk.

Først ut var familien Dalberg med følge og vår storfiskende kasserer Kai kunne i ettertid vise til et bilde av en ørret fra elven på hele 1,4 kg. Han kunne også fortelle om nærkontakt med flere andre store fisker.

Nesten samtidig dro resten av "styret" nordover. Var det avtalt et uformelt styremøte ? Neida, også disse to herrene, formann Bengt og sekretær Eirik, var ute for å jakte etter ørret og ei heller disse dro tomhendte hjem og Eirik kunne vise til en flott fisk på 0,98 kg.

Kun kort tid deretter var det fam. Sæbø fra Backlash's designavdeling ( Morten ) sin tur.  Også her var fiskelykken tilstede med bl.a. fangst av 3 stk. ørret med en samlet vekt på over 2 kg.

Meldinger om dette vellykkede prøvefisket tikket fortløpende inn til resten av gruppa og dro forventningene i været. Nå skulle vel gruppas konkurranse om "Størst ørret 2015" avgjøres i Einunna. Vi var klare for storfangst.

Merk ! De ovenfor nevnte fiskene ble alle tatt utenfor konkurranse.


Eirik med flott ørret på 0,98 kg fra prøvefisket.


Flott fisk på 1,4 kg fra Einunna.
 


Dette må da gå bra ! Den flotte elva Einunna ligger og venter i vakre Einunndalen, en 55 km lang dal med over 30 setre i full drift, altså en seterdal. Her kan man regne med å møte sauer, melkekyr, geiter, fødende kuer, kviger og okser, samt en og annen bever langs elva. Stor og høy bjelleklang-støy fyller dalen, så vi husket ørepropper til beskyttelse av hørselen. Flotte blonde budeier, type Synnøve Finden, har også blitt observert i dalen.

Fredag 7.
Morten, Gunnar og Eirik dro oppover til Einunndalen. Et klokt valg å reise på fredag og erobre leieren foran flere utenforstående, som kom lørdag og ønsket å slå seg til på samme leirplass. Fint vær og fiske nær leieren fredag kveld, men fangsten ble bare småørreter.

 


På plass i elven.


Kurt rigger teltet ved elvebredden.


Morten slapper av mens Bjørn studerer teltets monteringsanvisning.

Lørdag 8.
Stort sett yr/regn hele dagen. Skiftende vindforhold som gjør det vanskelig å drive fluefiske. Mengden av landet småørret synker. Fisket i nærområdet av leiren.

 

Søndag 9.
Bra vær, men til dels kraftig vind i det åpne fjellandskapet (over 900 m o. h.). Prøver nedover elva fra leieren. Den fine elva blir for stri noen km nedover. Antallet oppfiskede småørreter synker fra dagen før.

 


Så får Bjørntil slutt hjelp.


Mandag 10.
Fint vær.
Morten og Gunnar fisker seg langt oppover elva, i naturreservatet. Fisket går tregt, men de  hadde nesten en stor bever på kroken. Eirik drar nedover elva, får mange små ørreter i noen flotte stryk og kulper. Har skikkelig føling med fisk i et av strykene. Pulsen steg voldsomt, men den slapp inne ved bredden.

Kurt og Bjørn ankommer, senere også Bengt. Noen ørreter blir stekt til middag. Det blir fisket i nærområdene til leieren på kvelden.

 


Hygge rundt leirbålet.

Hørt og sett !

Bever eller en svømmende Hyene ? For det var en hyene den så ut som der den kom svømmende oppover elven. Men, det er mer enn en ting som taler imot dette.

Under en samtale med et eldre par ( .. på vår alder .. ) kunne damen fortelle om den gangen hun fikk en bever på kroken. Den slapp unna !

En fødende ku ble observert av noen i gruppa. Ingen av medlemmene tok rollen som jordfar !Eirik med fin stekefisk.Tirsdag 11.

Alle drar stort sett nedover i elva for å fiske. Fint vær, men til dels vanskelige vindforhold. Noen
harr blir landet, ellers dårlige fangster.

Før kveldsfiske varter Bengt opp med 25 stk. pannekaker, nydelig! Kvelden bringer noen småørreter, men et lite lyspunkt for Eirik er da en halvkilos ørret finner ut at den skal bite på og bli med opp på land. Overraskende !

Onsdag 12.
Stekt ørret til frokost i lavvoen
. Morten, Gunnar og Eirik drar hjemover på formiddagen. Bjørn, Kurt og Bengt fisker i de fine elvestrykene nedenfor Romsdalssetra, men dessverre minimale fangster. Kai ankommer og været er flott
.
 

Torsdag 13.
Bjørn, Kurt og Bengt spiser frokost, bryter leieren, og drar hjemover på formiddagen. Kai pakker også, men fisker i 2 timer nede i de nydelige Einunna-strykene. Dette resulterer i en flott ørret på 0,92 kg og ni mindre.

Kai reiser også hjem og turen avsluttes.

 


Bengt serverte nystekte pannekaker i lavvo'n....


 


... etter en dag med fiske nedover elva.Leiren i kveldssol.

 


Godt med et bål en kjølig kveld.


Takk for turen !