image002.jpg (8438 bytes)  Backlashpriser 2002     Juryuttalelser

 

1.      Arnstein

 

Kondisjonsfaktor = (100 x vekt i gram) / (lengde i cm)3

 

Følgende kan leses i Aftenpostens 2’dre utgave av ”Håndbok om Sportsfiske” fra 1961: ”Kondisjonsfaktoren til en ørret sier intet om fiskens kondisjon, men er en metode for å angi dens kvalitet. Utregningsmetoden bør ikke benyttes senere enn først i juli på fisk som skal gyte samme høst.”

Om den nominerte til prisen som nå skal deles ut for første gang har gyteplaner, vites ikke, men et enkelt regnestykke bekrefter mistanken om at ”Kondisjonsfaktoren” til et menneske ei heller sier noe om dets kondisjon.

For sin innsats i motbakkene på veg mot Katnosa og med en K-faktor på 1,25, tildeles herved

”Vi kan - Vi vil”- prisen  til Arnstein Mathisen.

 

Premien er sponset av ”Fremskrittspartiet”.

 

 

2.      Bengt

 

At "Brent barn skyr ilden" ble ettertrykkelig motbevist under årets tur til Katnosa .
Kandidatens uimotståelige dragning mot ild og varme kan muligens forklares ved en nærmere gen-undersøkelse, da det høyst sannsynlig er en nedarvet last…det eneste som ikke var helt i tråd med tidligere personlige og familiære hendelser, var at den nominerte tok fottøyet av seg, før det ble plassert på bålet ved Katnosas bredde. Resultatet av dette er kjent.
Det er en stor glede å tildele ”Oslo Brannvesens Ærespris”  til Bengt Olsen.

Premien er sponset av ”Skoringen ”.3.      Eirik

 

Vi husker vel alle det nitidige og nøyaktige arbeid Fritjof Nansen la ned i forberedelsene til den 42 dager lange skiferden over innlandsisen på Grønland i 1888. Grunnlaget for denne turens vellykkede resultat lå i det arbeid som ble nedlagt i research , planlegging og informasjon til de 5-ledsagere som var med, deriblant samene Samuel Balto og Ole Ravna.

Juryen så umiddelbart likhetstrekkene mellom denne turen og Backlash’s ekspedisjon til de dype og ugjestmilde skogene nord for hovedstaden 114 år senere.

Den nominerte er verken polarforsker, oseanograf, zoolog eller diplomat, men Juryen har latt seg imponere av det omfattende forberedende arbeid den nominerte kandidaten la ned i planleggingen av turen til Katnosa. Det er derfor en stor glede å få dele ut spesialprisen, ”Fritjof Nansen’s Ærespris”, til Eirik Wickmann.

 

Premien er sponset av ”Saga Solreiser”.

 

 

 

4.      Gunnar

 

En samlet jury himlet med øynene når følgende innkjøp ble gjort i forbindelse med
Backlash's sykkeltur til Katnosa:
1.stk. telt - type "Biltema m/innlagt dusj"
1.stk. Sykkel - type MB, med gir og computer.
2.stk. Sykkelbagger av godt merke.
1.stk. Nissan Primera - m/hengerfeste for frakt av sykler
Følgende sitat er hentet fra juryens nestleder under årets jurymøte på St. Julians  Luksushotell på Malta: " At et medlem påtar seg slike utgifter for å kunne delta på en Backlash-tur er historisk og må markeres med en pris ". Vi har derfor gleden av å tildele denne nye prisen: "Ole Brum - prisen" –  til Gunnar Lid.

 

Premien er sponset av ”Dine Penger”.

 

 

5.      Kai

 

Den 440 gram store ørreten klarte ikke å motstå fristelsen når en Mepps spinner plutselig var innenfor rekkevidde ved fiskens standplass bak en stor stein i Katnosa vassdraget…den glefset til og kjente umiddelbart den gjennomtrengende smerten da den skarpe kroken trengte gjennom kjeften. Et lite øyeblikk trodde ørreten at den skulle slippe unna med skrekken, men, et bestemt drag fra den andre enden av snøret, ville noe annet. Sakte men sikkert ble den trukket inn mot bredden…

Det siste denne vakre skapningen så, var det brede fliret til vinneren av prisen for ”Årets Største Ørret”, Kai Dalberg.

 

Premien er sponset av ”Værelsespikene på St. Julians Hotell”.

 

 

6.      Kurt

 

Vi har kommet fra til en pris som ser ut til å ha etablert seg på listen over gjengangere.
Samtidig føler juryen at årets utgave av denne prisen endelig har havnet der den virkelig hører hjemme. Et av jurymedlemmene antydet sågar (i en naturlig pause mellom snittene på St.Julians Hotells fasjonable restaurant),  at denne kategorien bør avvikles etter årets utdeling, da det egentlig ikke finnes noen over, eller ved siden av årets eneste nominerte i denne klassen.
For sine gjentatte, mer eller mindre velvalgte innkjøp, til mannen med personlig rabatt og leverandøravtale, har vi gleden av å tildele prisen som "Årets utstyrsfreak",  til Kurt Johansson.

Premien er sponset av ”Jesting Sport”.

 

 

 

7.      Reidar

 

Kandidaten til prisen som nå skal deles ut har vært den største kritikeren til resten av Backlash-gruppas manglende evne til å huske tekster når gitaren blir tatt fram på Backlash turer.

Når så den nominerte, ved gjentagende anledninger, selv har fremført gamle historiske verk, riktignok på en spontan måte og med stor innlevelse, men fullstendig uten tekster, føler juryen at det er på tide å gripe inn.

Vedlagt diplomet som nå deles ut, vil vinneren finne den komplette teksten til Inuittenes ”Atutiqpoq” (en dans) med oppfordring om en fremførelse umiddelbart etter prisutdelingen. Det er en stor glede å dele ut ” Helge Ingstads pris” til Reidar Olsen,

 

Premien er sponset av ” Universal Music AS

 

 

8.      Terje

 

Det var ingen tvil om hvor denne prisen skulle havne i år. Juryen kommer med  følgende uttalelse: ”Vi vet hvor du var og vi skjønner godt at du var der”.

Uansett årsaksforhold, er det likevel ikke til å unngå at prisen deles ut som seg hør og bør og den oppmerksomme har nok allerede skjønt at det er ”Hvor var du ?” - prisen vi snakker om og vinneren er Terje Oksdøl.

 

Premien er sponset av ”Oddvar Brå ”

 

 

9.      Tony

 

Johannes Evangelium, kap. 21, vers 3:

”Simon Peter sier til dem: Jeg går avsted for å fiske. De sier til ham: Vi går også med dig. De gikk avsted og steg i båten; men den natt fikk de intet”.

Dette bibelske sitatet er i denne sammenheng hentet fra boken som blir kalt ”Sportsfiskerens bibel” av Izaak Walton , men kunne like gjerne vært hentet fra en Backlash tur. Juryen har imidlertid latt seg imponere av den nominerte til enda en ny pris av året. ”Han har hatt en utrolig fisketeknisk fremgang og nå kommer virkelig de gode resultatene”, sier juryformann. Han fortsetter, sitat: ”Jeg blir ikke overrasket om den nominerte tar sitt første napp i Backlash’s Vandrepremie i 2003”.

Med bakgrunn i den nominertes flotte ørretfangst under årets hovedtur og ifølge juryen, hans gjennombrudd som sportsfisker, tildeles herved prisen, ”The Compleat Angler” til Anthony Creece.

 

Premien er sponset av ”Noregs Fiskarlag”

 

 

  

 

10.  Morten

 

”Lekkasjer” kan være så mangt. Her kan nevnes: Budsjett lekkasjer, gass, bensin og olje lekkasjer, luft og vann lekkasjer osv. Lekkasjer kan være utenfra og inn eller omvendt…og det er nettopp her vi har blitt holdt for narr i lang tid.

Juryen har ikke for vane å henge ut medlemmer pga personlige svakheter, defekter eller handikap, men når et medlem til de grader klarer å utnytte dette til egen vinning, er det vel verd en pris. Leverandøren har også latt seg lure av kandidatens veltalenhet og overbevisende ytre og forsynt ham med ny utgave ved enhver klage på fuktige vadebukser. Det er derfor en stor glede å kunne tildele ”Handikap” – prisen for 2002 til Morten Sæbø.

 

Premien er sponset av ”Kondomeriet”