hytte.jpg (322905 bytes)

Backlash

Årsavslutning 19/10-2002

Alt har en ende, så også Backlash sesongen. Men, det er ingen nedtur med årsavslutning i "Bengt's Hytte-og Oldtids by" ved Nessjøens bredde.

Turen var lagt opp som en korttur, dvs med en overnatting og vi hadde valgt å starte lørdag morgen. Det var snø i luften og småkaldt men slikt biter ikke på turvante villmarkinger som oss. Vi vet hvordan vi skal få varme i kroppen, selv uten kvinnfolk tilstede. De som hadde anledning til å delta på denne samlingen, var: Bengt, Eirik, Anthony, Kurt, Reidar, Morten, Arnstein og Gunnar.

fisk.jpg (82699 bytes)

edwinfisk.jpg (122576 bytes)

                          Eirik med turens største "landede" fisk....

                       

          Vinterlig bilde av Anthony med et pent eksemplar av "broder Abbor".

backlashwines02.jpg (32586 bytes)

   

Elgkjøtt og Backlash vin.

Det blir ikke spart på noe når Backlash skal feire seg selv, hverken når det gjelder mat eller drikke. Tradisjonen tro, fikk vi nok en gang servert elgkjøtt fra Reidar og da vi i tillegg hadde vært så heldige å få hånd om hele årsproduksjonen for 1994 fra Backlash Wines, måtte det bli fullbragt.

For eventuelt uinvidde, kan det nevnes at kvaliteten på druene var meget høy i 1994. Nå er ikke ”Backlash Wines” kjent for å være noen stor vinprodusent, men har i stedet satset på høy kvalitet.

For å oppnå den spesielle smaken som ”Backlash Wines ” er kjent for, må vinen gjennomgå en spesiell prosess før tapping….denne går veldig enkelt forklart ut på å tilføre 14 ml ørretblod pr flaske…derav navnet og det flotte bildet på etiketten.

Da vi kom til selve tappingen, fikk vi et problem. Vi ble stående med en halv flaske for lite for å dekke denne anledningens behov. Men, ved det private tapperiet vi benytter (som til orientering ligger i utkanten av Moss), har de en genial måte å omgå slike problemer på…Uten at det har gått ut over smakskvaliteten er det tilført nok væske, slik at vi endte opp med de 5 - flaskene vi trengte for anledningen.

 

Juryuttalelser og Backlash priser.

Det er noe mystisk rundt juryen som har det ansvarsfulle vervet med å definere hvilke "priser" som skal deles ut hvert år sammen med en begrunnelse for prisen. Ingen vet hvem som sitter i juryen og hvor mange de er. Den eneste kontakten mellom jury og medlemmene finner sted like før årsavslutningen ved at sekretæren får tilsendt en e-mail på fransk med nødvendig info. Deretter kommer den vanskelige oppgaven med å oversette dette til et nogenlunde godt norsk, og for en som aldri har hatt en eneste time med franskundervisning på skolen, sier det seg selv at han må ta seg noen redaksjonelle friheter for å komme fram til et forståelig budskap.

Årets Backlashpriser  ble som følger. (Den fulle juryuttalelsen finner du her..)

Navn

Pris

Sponsor

Arnstein

"Vi kan - Vi vil" - prisen

Fremskrittspartiet

Bengt

”Oslo Brannvesens Ærespris” 

Skoringen

Eirik

”Fritjof Nansen’s Ærespris”

Saga Solreiser

Gunnar

"Ole Brum - prisen"

Dine Penger

Kai

”Årets Største Ørret”

Værelsespikene på St.Julians Hotell

Kurt

"Årets utstyrsfreak"

Jesting Sport

Reidar

” Helge Ingstads pris”

Universal Music AS

Terje

"Hvor var du ?"

Oddvar Brå

Anthony

”The Compleat Angler”

Noregs Fiskarlag

Morten

”Handikap” – prisen

Kondomeriet

middag.jpg (118710 bytes)

 

Premier til alle..

Som seg hør og bør i en eksklusiv klubb med god økonomi, ble det også iår delt ut premier til alle medlemmene.Den enkeltes premie ble som følger:

  • Kai          Lykt

  • Gunnar    Sene klipper

  • Eirik        Slukboks m/sluker

  • Arnstein  Fiskevekt

  • Morten   Snellefutteral

  • Terje       Fiskekniv

  • Bengt      Sene klipper

  • Reidar     Krokbryne

  • Anthony  Cap & kniv

  • Kurt        Boks m/spinnere

 

 

Høy stemning.

Det ble etterhvert ganske høy stemning i "Granstua". Undertegnede var til tider redd for at hele hytta skulle rase sammen som et korthus, men det må nok betraktes som en undervurdering av gamle byggetradisjoner.

Hytta holdt !

kamerater.jpg (86704 bytes)

 

spillende.jpg (149868 bytes)

 

Hyggestund.

Det er ikke bare et slit å delta på Backlash turer. Man får også muligheten til å slappe av, nyte freden og roen.

 

Takk for hyggelig samvær med gode kamerater, god mat og godt drikke i trivelige omgivelser.

Gunnar