Årsavslutning på Nessjøen.

2000.

 

Tid for Backlash årsavslutning og turen gikk iår, som ifjor, til Nessjøen på Skotterud, nærmere bestemt "Bengt's hytte og oldtids tun"....og været, skulle etterhvert vise seg å bli identisk til det vi hadde i 1999, dvs. regn på fredag, opphold lørdag og striregn søndag.

Det er mye som skal medbringes på en helgetur som dette. Til høyre, viser Reidar fram sin bagasje...og med tanke på at vi var ni mann tilstede denne gang, er det ikke rart det ble fullt i hytta etterhvert.

Fredagskvelden startet bra for de som kom først fram til hytta (Kai, Bengt, Reidar, Kurt, Tony, Terje og Arnstein). Hele 3-gjedder ble landet fra brygga i løpet av veldig kort tid..dette så meget lovende ut. Til høyre viser Arnstein stolt frem sin fangst fra denne kvelden...ikke av de største gjeddene, men i en størrelse som faktisk smaker ganske så bra i stekt tilstand.

  Lørdag og fiskekonkurranse.

Vi hadde bestemt at konkurransen ikke skulle starte før alle var tilstede. I og med at Morten og Gunnar kom sent på fredagskvelden, valgte vi å starte jakten etter størst gjedde og abbor lørdag morgen. Vi fikk etterhvert 3-båter tilgjengelig, alle med motor noe som gjorde oss meget fleksible.

En eller flere av båtene var ute kontinuerlig, bortsett fra tidsluken som var satt av til "Casting-konkurransen". Her hadde tydeligvis arrangørene forregnet seg litt.. Fire blinker ble dregget opp utenfor brygga og med den erfaringen vi fikk under konkurransen i Sjodalen, burde blinkenes størrelse vært mangedoblet.

Hver deltaker fikk 10-kast og vi hadde regnet med skarp konkurranse og masse poeng til utdeling...Men, der tok vi feil. Kun 1 av 90 kast traff innenfor blinken..og det var Kai, med sitt spesialkast (Kai's slyngekast), som høstet de 10 poengene som var satt av til treff i denne blinken. Gratulerer !

Når det gjaldt gjeddefisket, ble konkurransen skarpere. Selv om ingen storgjedde ble landet, måtte finregning til for å kåre vinneren...som ble Morten. Ingen abbor bet på kroken innen tidsfristen utløp, derfor avgjorde en hurtigarbeidende komitë at abborklassen skulle fortsette på søndagen. Reglen var enkel..første fisk, uansett størrelse, ble vinner....Søndag bet et yngel på markkroken til Bengt...og etter nøye studier og skjellprøver, viste det seg etterhvert at det var en abbor. Vi hadde en vinner. Se forøvrig i Backlash Fangststatistikk for komplett liste.

Fremdeles Lørdag...det skjedde mere...

Hørt om "Reidar's gleder" før ??? Her kan man fort misforstå selvfølgelig, men i Backlash-sammenheng, snakker vi da om Elg-gryta hans. Vi har forlengst blitt bortskjemt med denne på våre turer, men skal si det smaker godt etter mange timer's fiske og frisk luft. Han er vår "Mesterkokk".

Det ble også tid til styremøte denne kvelden. Det var flere punkter på agendaen, men et detaljert referat fra møtet vil komme senere. Det som skal nevnes her, er en kommentar til bildet til høyre, der avtroppende formann, Morten, overlater "Klubba" til påtroppende formann, Bengt.

Ingen årsavslutning uten utdeling av diplomer og premier for innsatsen i løpet av året. Det har etterhvert blitt mange forskjellige "pris-klasser"..noen gjengangere fra tideligere år, men de fleste var nye av året.

I tillegg ble det delt ut premier og diplomer for størst gjedde, største (og eneste) abbor og casting konkurransen.

Søndag.

Elendig vær tiltross, ble det fisket litt denne dagen også...uten særlig hell. Søndagene på Backlash tur, har en tendens til å være ganske labre av en eller annen grunn.

Etter at hytta etterhvert var ryddet og vasket, var det tid for hjemreise...Takker for et fint opphold sammen med hyggelige kolleger og venner.

Gunnar.

 

 

paabrygga.jpg (82456 bytes)

arnstein.jpg (40286 bytes)

 

 

 

 

 

 

kurtfisk.jpg (26171 bytes)

 

 

casting.jpg (30855 bytes)

 

 

ologstang.jpg (90477 bytes)

formann.jpg (44922 bytes)

reidarsgleder.jpg (52879 bytes)